Mednarodne dirkaške, Rookies Cup
26. rujna 2023

Od Sjeverne Amerike do BiH. Malo krosa, malo spusta, malo endura i malo vijesti iz profesionalnog MTB svijeta…

Sea Otter Europe

Festival brdskog biciklizma u španjolskoj (katalonskoj) Gironi. Mlada Slovenka Meta Tancik (Misser Junior Team / Energijateam.com) nastupila je u XC utrci u skolu serije Shimano Super Cup Massi i osvojila drugo mjesto u kategoriji kadetkinja! Mitja Tancik (Energijateam.com) okušao se u maratonu u kategoriji master 40 uspio doći do sedmog mjesta.

seaottereurope.com

Propain Rookies Cup i iXS International Rookies Championships

Dvostruki raspored spusta u austrijskom Schladmingu. U subotu je održana utrka Rookies Cupa, a u nedjelju iXS International Rookies Championships.

Subota, 23. rujna, rezultati: rookiescup.bike

Nedjelja, 24. rujna, rezultati

Video: Najbolji trenuci posljednje utrke Propain Rookies Cupa

Maruša Tereza u Kopplu

Slovenka Maruša Tereza Šerkezi (Rajd Ljubljana) pobijedila je na utrci Austria Youngsters Cup kod Salzburga:

Triveneto Enduro MTB

Slovenac Jan Markič (ŠKTD Avče) ukupni je pobjednik regionalne serije u sjevernoj Italiji. Više informacija potraži na trivenetoenduromtb.weebly.com.

DH Bjela 2023

MTB spust na Bjelašnici iznad Sarajeva poklopio se prošlog vikenda s našim DH Sljeme. Nastupio je jedan (1) hrvatski predstavnik, valjda mu je utrka u BiH bila bliža od sljemenske, ili pak jednostavno ima HR državljanstvo. Rezultati su dostupni na live.timing.ba.

Swiss Bike Cup Gstaad

Oni koji nisu bili u Parizu znojili su se u Gstaadu na utrci Swiss Cup Olympic Cross Country. U muškoj konkurenciji slavio je Filippo Colombo, a u ženskoj Linda Indergand. Rezultati su dostupni na mtbdata.com.

Fox US Open, Killington

U Killingtonu je održana generalka pred sljedeću utrku Svjetskog kupa u spustu koja se vozi ovog vikenda. U muškoj konkurenciji slavio je Dakotah Norton (Intense Factory Racing), drugi je bio Asa Vermette (Frame Works), a treći Greg Minnaar (Santa Cruz Syndicate). U muškoj kategoriji nastupio je i Steve Peat! U ženskoj je pak pobjedu odnijela Nina Hoffmann (Santa Cruz Syndicate), druga je bila Aletha Ostgaard (Transition Factory Racing), a treća Anna Newkirk (Beyond Racing). Izvještaj potraži na pinkbike.com.

Pojačanja u KMC MTB Racing Team 

Ekipa legende brdskog biciklizma Barta Brentjensa već će na sljedećoj utrci imati novog člana. Riječ je o mladom Rensu Teunissenu van Manenu, doprvaku Europe u kategoriji U19. Više informacija potraži ovdje.

Još jedan Monster u freerideu

Vero Sandler najnovija je članica kluba nositelja kacige Monster Energy.

Naslovna fotografija Lars Pamler / Rookies MTB Cup

Pročitaj i
Vijesti iz tuđine i tuzemstva: Pariški olimpijski test event i Metković
Vijesti iz tuđine i tuzemstva: Whistler i Žminjska Boška

Prati nas