Fort William
21. svibnja 2022

Škotski centar zimskih sportova Nevis Range po devetnaesti put ugošćuje tradicionalni Svjetski kup u MTB spustu. Stazom voze Jackson Goldstone i Laurie Grenland, a hodaju Wyn Masters, Bernard Kerr i Vital MTB…

Najbrži prošlogodišnji junior, Kanađanin Jackson Goldstone po prvi puta će u svojoj karijeri nastupiti na Nevis Rangeu. Za njim s POV kamerom juri Laurie Greenland (oba Santa Cruz Syndicate). Potom su zamijenili uloge.

Laurie Grenland @lauriegreenland_
Jackson Goldstone @jacksongoldstone

Vremena jučerašnjih vožnji potraži na uci.org.

Što su zvijezde Svjetskog kupa rekle nakon on-foot inspekcije?

Wyn Masters, Wyn TV

Ne ide bez Wyna Mastersa. Vozio je utrku Svjetskog kupa na istoj stazi još 2008. godine, a rekorder po broju nastupa je glavom i bradom Greg Minnaar. Wyn otkriva puno „insider” informacija u razgovoru sa zvijezdama Svjetskog kupa.

Bernard Kerr

Kerr i Pivot imaju novo ekipno vozilo, redizajnirani američki školski autobus. Kada su postavili bazni kamp, otišli su na nešto izmijenjenu stazu duga gotovo tri kilometra.

Vital MTB

Znate kako to ide: Reece Wilson, Amaury Pierron, Myriam Nicole, Greg Minnaar, Laurie Grenland. Marine Cabirou, Brook Macdonald, Loic Bruni, Luca Shaw, Loris Vergier i druge spustaške zvijezde govore što im se sviđa i što im se ne sviđa u Fort Williamu.

Danas su na rasporedu kvalifikacije, a u nedjelju druga utrka ovogodišnjeg Svjetskog kupa na Red Bull TV – od 13:25.

Prati nas