27. listopada 2018

Za nama je trinaesti po redu Red Bull Rampage. Nova dimenzija, lude vožnje, nova era freeridea. Pobjednik je Brett Rheeder

Kada smo već mislili da smo sve vidjeli freeride je u noći s petka na subotu skrenuo u neke sasvim nove vode. Ovogodišnji Red Bull Rampage bio je totalno drugačiji od prijašnjih natjecanja.

Nova lokacija,, i dalje u saveznoj državi Utah, donijela je natjecateljima i njihovim „kopačima“ puno više mogućnosti za oblikovanje najluđih linija. Svaka je vožnja bila priča za sebe. Vidjeli smo puno padova, neuspješnih trikova, sve to u izvedbi vrhunskih svjetskih freeride asova.

Deset najboljih

Ukoliko prva vožnja nije bila savršena, na raspolaganju je uvijek bila druga prilika. No ovaj put nitko nije prešao granicu od 90 bodova (koje dodjeljuje ocjenjivački odbor). Kanađanin Kurt Sorge, lanjski pobjednik, više nije na tronu. S njega ga ja svrgao njegov zemljak Brett Rheeder. Drugoplasirani je Španjolac (Katalonac)  Andreu Lacondeguy, inače pobjednik iz 2014., a treći je bio gotovo domaći dečko Ethan Nell koji se tako drugi put zaredom uvrstio u top tri.

1. Brett Rheeder – 89.66
2. Andreu Lacondeguy – 87.33
3. Ethan Nell – 86.33
4. Tom Van Steenbergen – 84.66
5. Thomas Genon – 83.33
6. Tyler McCaul – 82.00
7. Kyle Strait – 80.33
8. Szymon Godziek – 75.00
9. Kurt Sorge – 74.00
10. Brendan Fairclough – 67.66

Nagradu za najbolji trik je zahvaljujući flat drop backflipu dobio Nizozemac Tom Van Steenbergen. Katalonac Adolf Silva postao je miljenik publike, a nagradu „Kelly McGarry“ (nazvanu po pokojnom legendarnom Novozelanđaninu), takozvani “Spirit Award“, dobio je Britanac Brendan Fairclough.

Video: Najbolje tri vožnje
Najbolje vozače u povijesti Red Bull Rampage potraži na wikipediji

Naslovna fotografija: Brett Rheeder, foto Paris Gore/Red Bull Content Pool

Pročitaj i:
VIDEO: Red Bull Rampage, povijesno gledano

Prati nas