“On-off
Bike park Tršće “Ciklocentar” Human Fish Gravel SloEnduro
30. siječnja 2019

Odličan kratki dokumentarac s DH prvakom Tomijem Misserom. Tema je ciklokros, zimska disciplina koja znači više od pukog utrkivanja u krug. A Svjetsko prvenstvo je odmah iza ugla…

Orbein Katalonac Tomi Misser u devedesetim je godinama prošlog stoljeća bio u svjetskom vrhu juniorskog i seniorskog MTB spusta (bio je europski prvak 1996.), a nakon više od desetljeća odmora vratio se na fat bikeu na zimsku utrku Snow Epic, prošao je Cape Epic, a sada je skočio i u ciklokros vode. Već se uspio okušati na nekoliko jakih utrka, a sada se  šuška da će nastupiti i na skorašnjem Svjetskom prvenstvu u toj disciplini.

Ovaj vrlo zanimljiv dokumentarac približava sve lijepe i manje lijepe strane atraktivne biciklističke discipline. Ekskluzivne izjave najvećih aktualnih vozačica i vozača ciklokrosa, pozadina treninga, prireme, show. I sve to neposredno uoči nadolazećeg spektakla, koji će se odvijati 2. i 3. veljače. Nakon 21 godine najveća utrka sezone vraća se u Dansku, u obalno mjestašce Bognese. Na startu očekuju blizu 300 natjecateljice i natjecatelja iz 24 zemlje.

Više o Svjetskom prvenstvu potraži na uci.org.

“On-off
Bike park Tršće “Ciklocentar” Human Fish Gravel SloEnduro
Prati nas