30. studenoga 2019

Španjolski as Tomi Misser, nekada vrhunski spustaš, a od ove godine i dvostruki veteranski svjetski prvak, popeo se na najvišu planinu u Africi
Tomi Misser, bivši juniorski europski prvak u spustu, pobjednik prve snježne etapne utrke Snow Epic, pobjednik ovogodišnje etapne utrke Mitas 4 Islands u veteranskoj kategoriji, postao je ljetos s nepunih 45 godina dvostruki veteranski svjetski prvak, kako u spustu tako i u krosu. Potom, 30. rujna navršio je 45 godina i postigao još jedan cilj, s biciklom na leđima popeo se na najvišu planinu u Africi i spustio se u dolinu.

Kilimanjaro, visok 5895 metara, najviša je planina u Africi, nalazi se na sjeveroistoku Tanzanije, a njegova najviša točka Uhuru Peak, nalazi se na rubu kratera vulkana Kibo.

Tu je započeo Misserov silazak u dolinu. Tomi Misser je ove godine postigao tri potpuno suprotne prekretnice i sve ih je odradio izvrsno.

Prvo je ispunio svoje životne snove i u siječnju je nastupio na Svjetskom prvenstvu u ciklokrosu, a zatim je otišao u Kanadu s jednom svrhom – osvajanjem titula Svjetskog prvaka u spustu i krosu. Imao je samo jednu želju – dvostruki uspjeh ili ništa. Posljednji izazov značio je više psihičku nego fizičku pripremu, a Misserova ekipa je pothvat nazvala Sve ili ništa.

I Tomiju je uspjelo sve! Kratak razgovor sa španjolskom legendom možeš pročitati na orbea.com.

Svatko kome izvorni jezik predstavlja “špansko selo”, savjetujemo odabir automatskog prijevoda na engleski jezik (titlovi, odaberi u Postavkama). Ili na hrvatski ako se želiš nasmijati.

Pročitaj / pogledaj i
VIDEO: Tomi Misser, sve ili ništa
VIDEO: Mitas 4 Islands i Orbea Factory Team

Prati nas