15. ožujka 2017

1700 milja duga bikepack avantura. Uz dašak Slovenije i Slovenaca koji su ostavili veliki pečat.

Ako ih pretvorimo u kilometre, onda ih je 2735. Van asfaltiranog puta, gdje god je to moguće. Baja Divide su osnovali Lael Wilcox i Nicholas Carman. Sa startom u kalifornijskom San Diegu, pa uzduž Kalifornijskog zaljeva, s ciljem u meksičkom San Jose del Cabo! Između, samo divljina i čarobni pogledi nakon koje slijedi malo civilizacije, zatim ceste i skoro bespuća.

Baja Divide je postao cilj njemačkim putnicima Joni i Franziju, koji su na svojoj bikepack avanturi sreli još jedan dobro poznati par – Sašku i Przemeka (S biciklom naokolo), koji su im neko vrijeme radili društvo.

Da cijela priča bude još bolja, pečat u filmu su ostavili Tina i Blaž iz OSM Films, koji su se pobrinuli za produkciju. Za grafiku se pobrinuo Marko Šajn. Nema što, skoro slovenski film. Nakon završene avanture su se Jona i Franzi zaputili na još jedno bikepack putovanje, pa tako trenutno bicikliraju preko Anda prema Patagoniji.

Franzija i Jonu možete pratiti na blogu Tales on Tyres, Sašku i Przemeka na blogu Z biciklom naokoli, Marka Šajna vjerojatno poznajete, u suprotnom možete čekirati njegovu novu internet stranicu markosajn.com, par iz OSM Films – Tina Lagler i Blaž Miklič možete naći na osmfilms.com, a nad cijelom pričom stoji zanimljiv biciklistički brend Bombtack Bicycle Co.

bajadivide.com

Prati nas