15. svibnja 2018

Rantu očekuje nastup na njegovom omiljenom natjecanju u Gradu na Dravi, no prije toga ostvario je svoje prvo postolje na Svjetskom kupu u Freestyle BMX-u, najbolji rezultat jednog hrvatskog BMX-era ikad!

Prošlog je vikenda Varaždinac Marin Ranteš nastupio na drugoj utrci ovogodišnjeg UCI/FISE BMX Freestyle Svjetskog kupa u Montpellieru (cjelovitu snimku imaš odmah iznad ovog teksta), gdje je uspio doći do prvog postolja za vozača iz Hrvatske, osvojivši treće mjesto!

„Da je najbolji hrvatski BMX vozač, Ranta je dokazao još jednom i to danas na drugoj postaji sezone FISE Svjetskog kupa“, izvijestio je odmah s lica mjesta Red Bull. „Već je u kvalifikacijama pokazao dvije odlične vožnje i nekoliko trikova koje je usavršio početkom godine u parku Daniela Dhersa u Americi. Zatim je u polufinale uletio odličnom prvom vožnjom, a u drugoj vožnji je dio bodova izgubio zbog pada“.

Pošto se samo se jedna vožnja računala za ulazak u (zbog kiše otkazano) finale, Ranta je završio na postolju s najboljim svjetskim BMX Freestyle vozačima.

Ovako je bilo u Osijeku, na Svjetskom kupu 2016. 

Nije loše za nekoga tko je kao mali želio biti – igrač ping ponga. Više o Marinu na webu Red Bulla.

U nedjelju 3. lipnja Marin će nastupiti i na 19. Pannonian Challengeu u Osijeku, uz brojne svjetske zvijezde Freestyle BMX-a. Info je dostupan na službenom mrežnom odredištu.

Više o BMX Freestyle Svjetskom kupu možete pronaći na stranicama Svjetske federacije.


Pročitaj i:

Panonska vročina in mala kolesa

Foto i video: UCI/YouTube

Prati nas