15. travnja 2019

Tomi Misser i David Ruano pobjednici su ovogodišnjeg 4 Islands u kategoriji Master. Već od ranije znamo da je Tomi zaslužan za vrhunsku video produkciju marke Orbea, a sada je pratio utrkivanje po četiri otoka, kroz smijeh i suze

Ekipa Orbea Factoy na četiri otoka je otoka bila izvrsno zastupljena u kategoriji Master. Kapetan ekipe je legenda MTB spusta, bivši juniorski prvak Europe Tomi Misser, koji je u poznijim godinama pronašao izazov u brdskom biciklizmu izdržljivosti te ciklokrosu. Drugi dio dvojca popunio je njegov najbolji prijatelj, profesionalni fotograf David Ruano.

Dolazak na poprište


Orbein dvojec je, za razliku od drugih ekipa, cijelu avanturu proživio na brodu. Naime to je dodatna opcija koju možete odabrati za noćenje, pored hotela, apartmana ili kampera.

Prolog u Baškoj


Do daske, kak’ se šika, pa makar David morao disati na “škrge”.

1. etapa, skliski Krk


Prva ozbiljna etapa, timski rad i još jedna pobjeda za španjolski par. Ubacili su i snimke sa same trase.

2. etapa, blatni Rab


Pripremite svoje bicikle na blatni izazov, a zatim se borite do cilja. Bilo je problema, bila je ui prazna guma, ali još uvijek je ostalo vremena da Tomi može držati kameru u rukama i razgovarati s Davidom. Na kraju, zaslužena pobjeda. Kao bonus, izjave slučajnih prolaznika – vozača!

3. etapa, pakleni Cres


Za španjolski (katalonski) dvojac etapa na Cresu bila je gotovo rutinska, imali su dovoljno prednosti u odnosu na konkurenciju, pa su vozili opušteno, uz razgovor i šale.

4.etapa, kraljevski Lošinj


Vrhunska vožnja, uz potragu za panoramskim pogledima, pa zatim i malo smole za uigrani španjolski duo. Davidu je pukao nekoliko kilometara prije cilja.


Oduševljeni David u cilju, s lancem oko vrata. Foto Stanko Livk

Pročitaj i:
Mitas 4 Islands Report: (Djelomično) sunčano finale na Lošinju
Mitas 4 Islands Report: Pakleni Cres
Mitas 4 Islands Report: Ljekovito rapsko blato
Mitas 4 Islands Report: Bojno polje i kraljevska etapa na Krku

Mitas 4islands Report: Izjednačena borba u prologu

Prati nas