4 Islands
27. travnja 2021

Hans Becking i Jose Dias završili su etapnu utrku na četiri otoka na drugom mjestu u ukupnom poretku i zabilježili tri etapne pobjede. Svega nekoliko sekundi prije njih završio je pobjednički dvojac Jaroslav Kulhavy i Matouš Ulman…

Prvoga dana su bili najbrži na prologu u Baškoj. Za šesnaest sekundi brži od dvojca Martin Stošek i Andreas Seewald. Sutradan su etapu na Krku završili na trećem mjestu, sa zaostatkom od jedne minute i 51 sekunde. Iako su kao prvi u cilj stigli u sljedećoj etapi, Nizozemac i Portugalac i na Rabu su ostali na drugom mjestu u ukupnom poretku, minutu iza češkog dvojca Kulhavy – Ulman.

Najravnomjernija bitka odvila se na Cresu. U sprintu su u cilj ušle sve tri najbrže ekipe: Česká spořitelna – Accolade 1, BUFF Scott MTB Team i Canyon Northwave MTB A. Tako u Becking i Diaz ostali s istim zaostatkom jednominutnim za prvim mjestom.

Odlučujuća posljednja etapa na Lošinju za njih je izgledala fenomenalno, pretekli su češke lokomotive Kulhavog i Ulmana, ali su za ukupnu pobjedu ipak i je nedostajalo 25 sekundi.

Hans Becking i Jose Dias najavili su povratak na utrku s četiri otoka u 2022.!

Utrka 4 otoka na webu.

Pročitaj i
4 Islands 2021 Report: Odlični hrvatski predstavnici uposljednjoj etapi
4 Islands 2021 Report: Kraj utrke za Petera i Jana, Marko i Mitja, Anthony i Gregor odlični!
4 Islands 2021 Report: Drugu etapu obilježili odlični nastupi domaćih ekipa
4 Islands 2021 Report: Favoriti nisu zakazali u prvoj etapi
4 Islands 2021 Report: U prologu najbrži Becking i Diaz, Hrvati na visini

Prati nas