21. kolovoza 2017

43 turistička objekta uzduž jadranske obale – od Istre, Kvarnera, sve do Dubrovnika. I u svima su biciklisti dobrodošli.

Valamar Riviera iz Poreča, najveće je turističko poduzeće u Hrvatskoj, koje uključuje 43 objekta na jadranskoj obali odnosno 30 hotela i odmarališta, te 13 kampova od Istre, otoka Krka i Raba, sve do Dubrovnika. Njihov kapacitet je više od 48.000 gostiju

Od profesionalnih biciklista do rekreativaca

Zajednica Valamar biciklistički je turizam već odavno uzela pod svoje okrilje, i to ne kao dodatnu aktivnost, već kao produkt vrijedan pozornosti i investicije.

Na području Poreča već godinama ugošćuju biciklističke timove prve kategorije! U zadnje vrijeme najpoznatiji gosti su tim Bahrain Merida, a i biciklistice iz tima BTC City Ljubljana, također redovito posjećuju Valamar hotele.

Kao sponzor brdskobiciklističke utrke Terra Magica, Valamar je dugi niz godina aktivan i u brdskom biciklizmu. Upravo na tom području pokrenuli su veliki projekt, koji bi Istru i Kvarner postavio na kartu biciklističkih destinacija u jesenskoj i pripremnoj sezoni – takozvani zimski trening kamp.

Nova investicija u Rapcu više je nego dobrodošla

Investicijom u Bike centar Rabac započeli su četverogodišnji plan, koji do 2020. godine, osim već izgrađenog “skils” parka s tri do četiri kilometara staza, obuhvaća i širenje mreže staza na 35 do 40 kilometara.

Uređivanjem starih i dodavanjem novih staza Rabac bi dobio stalnu mrežu staza za brdske bicikliste, koja bi osigurala dobar i siguran trening profesionalcima i rekreativcima.

Odlučili su da će u Rapcu barem jedan hotel biti otvoren 365 dana u godini, tako da trening kampovima ništa neće nedostajati. Tu je i dodatna ponuda za obitelji i animacija za djecu, tako da nikome ne bude dosadno.

Tome svakako pridonosi i odlična infrastruktura, u koju su ulagali zadnjih 10 godina.

Bike Centar Rabac je dio Valamar Girandella Resorta i predstavlja vrhunsku destinaciju za profesionalne, rekreativne bicikliste i aktivne obitelji. Centar na jednom mjestu ujedinjuje sve objekte, potrebne biciklistima. Bike Skills Park s pump trackom i staze različite zahtjevnosti, sve do biciklističke škole i vođenih biciklističkih tura.

Gosti ovdje mogu kupiti ili posuditi kvalitetne bicikle marke Cube te ostalu biciklističku opremu. Dostupan im je servis bicikala, pranje, te spremište za bicikle, koje je pod video nadzorom.

Specijaliziranih 7

Valamar Riviera ima sedam specijaliziranih biciklističkih hotela, koji biciklistima nude vanstandardne usluge.

Zbog toga se na kvarnerskim otocima Krku i Rabu Valamar aktivno uključuje u izgradnju staza za brdske bicikliste. U suradnji s lokalnim zajednicama, turističkimi organizacijama i nuditeljima usluga, na oba otoka trebali bi označiti i urediti mrežu staza, koje bi biciklisti mogli koristiti tokom cijele sezone.

Naravno, i dalje će aktivno podržavati utrke i ostale događaje na tim područjima – kao već spomenuta Terra Magica i Baška Outdoor Festival. Svjesni su da takvi eventi privuku najviše pozornosti zainteresirane javnosti i posljedično dovedu nove goste, koji osim odmora žele upoznati i brdskobiciklističke staze i spojiti ugodno s korisnim.

CFR (Cannondale Factory Racing) i drugi

Tim Cannondale već aktivno sudjeluje  u planiranju trening kampa u drugom mjesecu, s obzirom da bi im promjena rutine i novo okruženje za trening dobrodošla. Tu se Rabac svojom blagom klimom zimi, lijepom prirodom i zahtjevnim stazama za brdske bicikliste nudi sam od sebe, čak i gastronomski.

Veliki plus je i jednostavna logistika – osam sati vožnje automobilom iz kontinentalne Europe.

Istra i kvarnerski otoci imaju upravo sve što nude tradicionalne destinacije zimskih trening kampova za bicikliste. Imaju i veliku prednost – jednostavan pristup bez ograničenja težine prtljage!

Tako već na početku sljedeće trening sezone možemo očekivati hrpu rekreativaca na istarskim stazama, a i neka od poznatih imena svjetskog cross countryja i maratona.

valamar.com

Pročitajte još:
Tim Cannondale u Istri na pripremama za zadnje utrke u sezoni

Prati nas