17. rujna 2019

Da Terra Magica nije samo tako došla do četvrte izvedbe, zahvaljujući organizaciji kluba Adrenalina i lanca hotela Valamar, svjedoči moćna i vrlo raznolika konkurencija. U nedjelju je zaključen i Husqvarna XCP / XCM Kup Hrvatske

Terra Magica ove je godine izgubila dio oštrine nakon doista vrlo zahtjevne lanjske trase. I to ne na račun zahtjevnosti. Samo su zaobiđeni startni uspon s 12 posto nagiba i neki dijelovi na kojima je prošle godine bilo potrebno sići s bicikla.

Međutim, kroz šumu dodano je mnogo kraćih i tehničkih uspona i, naravno, nov zaštitni znak, staza Espresso u Bike Parku Rabac. Svoje su dala i kasno ljetna vrućina pa su se natjecatelji trebali dobro potruditi na svim stazama.

U nedjelju, na finalnoj utrci serije Husqvarna XCP / XCM Kup Hrvatske, na stazi i u opisanim uvjetima najbolje se snašao “domaćin” u dresu UCI Cannondale Factory Racing Manuel Fumić, koji je na udaljenosti od 61 kilometar bio najbrži.Stazu je svladao u dobra dva i pol sata. Drugi u apsolutnoj konkurenciji bio je Matej Lovše (Valamar), a treći Boštjan Hribovšek (Calcit Bike Team).

U ženskoj utrci na istoj udaljenosti pobijedila je domaća Gorana Težak (Adrenalina Giant), dok je Kristina Lukačević (BK Rotor) bila druga.


Gorana Težak. Višestruka pobjednica Terra Magice.

Marin Deković (BK Campetto) bio je najbrži na 41 kilometar dugoj srednjoj trasi, drugi je bio Cristian Chiavedale (KiCoSys), a treći Fabrizio Zossi (Sportway Cycling). 

Kod juniorki, Natalia Anderluh (Bike Republic) slavila je na istoj udaljenosti, druga je bila Ana Podpečan (Calcit Bike Team), aTeresa Feix (KTM.Rad.Sport.Szene) zauzela je treće mjesto.

Na najkraćoj, 20 km dugoj trasi, u rezultatima su najbrži bili Ivan Peruško (BK AXA), Michael Krobot (BK Mura Avantura) i Ivan Greiner (BGK Tuškanac).U konkurenciji juniorki jedina je u cilj ušla Slovakinja Erika Strculova (OmegaT cycling).


Najbrži „elitaši“ na najdužoj trasi od 61 kilometra.

Nakon utrke, Manuel Fumic je rekao: “Nakon Amerike, gdje sam se tako dobro snašao, Valamar Terra Magica trebala je donijeti opuštanje.Međutim, s obzirom da smo u Americi bili dulje nego inače, još uvijek osjećam malo jetlaga, tako da nisam baš bio svoj. No i susret s prijateljima i suradnicima iz Valamara odužio se u petak malo dalje od planiranog. Sam teren i utrka su prilično zahtjevni, ali to sam i očekivao, s obzirom da mi je područje Rapca gotovo domaći teren. Radujem se sljedećoj godini jer je najavljeno još zanimljivih novosti. Za mene još nema odmora. Dom, obitelj, a potom opet avion i generalka za OI u Tokiju. Brdski biciklizam postao je cjelogodišnji sport”

Fotogalerija: Espresso, zaštitni znak utrke

Prema riječima direktora utrke Marija Pustijanca, slijedeće godine očekuju nas novosti, ali do sada stvari još nisu definirane i više o tome će reći u narednim mjesecima. Zadovoljni natjecatelji najveća su nagrada organizatoru, klubu Adrenalina i sponzoru utrke, lancu hotela Valamar.

Rezultati  

Fotografije u izvještaju Manuel Angelini, fotogalerija Nino Fanuko

Pročitaj i:
Najavljujemo: Valmar Terra Magica 2019.
Rabac: Valamar s ambasadorima Fumićem i Veselom
Video izvještaj Valamar Terra Magica
Valamar Terra Magica Austrijancu Islitzeru i mještanki Gorani Težak

Prati nas