18. rujna 2017

Ne baš najbolja vremenska prognoza, ali svejedno velik broj sudionika i ugodna atmosfera = Terra Magica.

Iako vremenska prognoza nije bila obećavajuća, oko 160 brdskobiciklističkih entuzijasta nije dozvolilo da ih to obeshrabri, i marljive organizatore kluba Adrenalina nagradili su svojim nastupom na maratonu Valamar Terra Magica. 

Trasa, selektivna već po suhom, ovog je puta pokazala sve svoje zamke, ali to svejedno nije bio razlog da itko prelazi granice svojih sposobosti. Nekoliko blatnih i skliskih dijelova moralo se odvoziti ili pametno prehodati i velika većina utrku je završila zadovoljna svojim nastupom.

Na najdužoj, 60 kilometarskoj trasi, najbrži je bio Austrijanac Lukas Islitzer (Craft Rocky Mountain), pred mještanom Đanijem Simčičem iz kluba organizatora Adrenalina, dok je treći bio još jedan Austrijanac Matthias Grick (KTM Ebner JCT Graz) 

Lukas Islitzer je nakon utrke izjavio: “Bilo je poprilično naporno. Trasu sam pregledao nekoliko dana prije utrke, ali nakon noćnog pljuska je naravno bila dosta drugačija. Na dijelovima gdje je presuđivala snaga sam dobio prednost, koju sam zatim pokušao kontrolirati do cilja. Trasa, kao i sama organizacija, bila je izvrsna. Utrka takvog formata ima svijetlu budućnost.“

U ženskoj kategoriji slavila je Gorana Težak pred sestrom Zoranom, obje iz kluba Adrenalina.

Na srednjoj trasi, dugoj 35 kilometara, ukupno najbrži veteran 2 Aleš Boškin (MBK SportR.Si), na drugo mjesto popeo se veteran 3 Peter Vesel (UNI Team) pred prvim hrvatskim juniorom Rokom Fržopom (CRO BBK Orlov Krug). 

Natjecatelje je u cilju dočekalo sunce, a atmosfera je bila na nivou  Tako ni čekanje na dodjelu nagrada, u jednom od Valamar hotela u Rapcu, nije bilo teško.

{loadposition inside}

Prijelaz utrke Valamar Terra Magica, u organizaciji KBBXS Adrenalina, i zahvljujući podršci Valamar hotela, iz rekreativne utrke, u kategoriju UCI, bio je vrlo uspješan. Trasa je dovoljno zahtjevna i raznolika za taj nivo natjecanja. Naravno da utrci najviše pridonose natjecatelji, i nadamo se da će ovogodišnji sudionici svoje zadovoljstvo proširiti u što većem krugu. Utrka to definitivno zaslužuje, a i njen status će iz godine u godinu biti sve viši.

Kao zanimljivost, u Istri i naravno u okolici Rapca je ovog vikenda na aktivnom odmoru bio i trenutni svjetski prvak u maratonu Alban Lakata. U samoj utrci nije sudjelovao, s obzirom da je prekasno saznao za to, ali je pokazao zanimanje za sudjelovanje u utrci sljedeće godine.

Budućnost utrke je zajamčena, i marljivi organizatori i sponzori sljedećih će godina zasigurno imati puno više natjecatelja na startu. Pogotovo zato, jer se trasa čak i u izvanrednim vremenskim uvjetima pokazala kao selektivna, a i dalje vožljiva usprkos skliskim dijelovima.

Ukupni poredak 

Bogatu fotogaleriju možete pronaći na facebook stranici organizatora.

Naslovna fotografija Bazilio Radović

Prati nas