27. kolovoza 2017

U zadnjem cross countryju Svjetskog kupa u Italiji elitne pobjede otišle su u Švicarsku. Trofeje za ukupnu pobjedu odnijeli su Schurter i Belomojna.

Na zadnjem olimpijskom XC-u Svjetskog kupa u ovoj sezoni, u Val di Sole u Trentinu u Italiji, pobjednici u elitnim kategorijama postali su Švicarka Jolanda Neff (Kross Racing Team) i Švicarac Nino Schurter (Scott-SRAM MTB Racing Team). Ukupni pobjednici su Ukrajinka Jana Belomojna (CST Sandd American Eagle) i Schurter, koji je postigao nevjerojatnu seriju pobjeda na svih šest utrka. Trofeje su oboje imali u džepu već prije finala.

Žene Elite

Belomojna, koja je s tri pobjede dominirala u ovogodišnjem Svjetskom kupu, imala je odličnu protivnicu, s obzirom da se Neffova nakon lošije sezone i ozlijede očito vratila u vrhunsku formu. Borile su se do samog kraja, gdje je razlika iznosila 20 sekundi. Jana je u cilj stigla druga, treće mjesto zauzela je Poljakinja Maja Wloszcowska (Kross). U ukupnom poretku iza Belomojne slijede Wloszcowska i Dankinja Annika Langvad (Specialized).

Muški Elite

U muškoj kategoriji najbliže Schurteru bili su Francuzi: drugoplasirani Stephane Tempier (Bianchi Countervail) je na kraju zaostao samo 4 sekunde, a trećeplasirani Julien Absalon (BMC Mountainbike Racing Team) 47 sekundi.

Tempier je bio najbliže Schurteru i u ukupnom poretku, treće mjesto pripalo je još jednom Francuzu Maximu Marottu (Cannondale).

Svjetsko prvenstvo u Cairnsu u Australiji, započinje 5. rujna.

Ukupni poredak Svjetskog kupa na uci.ch

Snimku utrke elitnih kategorija možete pronaći na redbull.tv

Na uvodnoj fotografiji je Jolanda Neff, foto Grega Stopar

Prati nas