Keindl sport HR 2023
Bike park Sljeme Human Fish Gravel SloEnduro OglasivaciHR
27. kolovoza 2017

U zadnjem cross countryju Svjetskog kupa u Italiji elitne pobjede otišle su u Švicarsku. Trofeje za ukupnu pobjedu odnijeli su Schurter i Belomojna.

Na zadnjem olimpijskom XC-u Svjetskog kupa u ovoj sezoni, u Val di Sole u Trentinu u Italiji, pobjednici u elitnim kategorijama postali su Švicarka Jolanda Neff (Kross Racing Team) i Švicarac Nino Schurter (Scott-SRAM MTB Racing Team). Ukupni pobjednici su Ukrajinka Jana Belomojna (CST Sandd American Eagle) i Schurter, koji je postigao nevjerojatnu seriju pobjeda na svih šest utrka. Trofeje su oboje imali u džepu već prije finala.

Žene Elite

Belomojna, koja je s tri pobjede dominirala u ovogodišnjem Svjetskom kupu, imala je odličnu protivnicu, s obzirom da se Neffova nakon lošije sezone i ozlijede očito vratila u vrhunsku formu. Borile su se do samog kraja, gdje je razlika iznosila 20 sekundi. Jana je u cilj stigla druga, treće mjesto zauzela je Poljakinja Maja Wloszcowska (Kross). U ukupnom poretku iza Belomojne slijede Wloszcowska i Dankinja Annika Langvad (Specialized).

Muški Elite

U muškoj kategoriji najbliže Schurteru bili su Francuzi: drugoplasirani Stephane Tempier (Bianchi Countervail) je na kraju zaostao samo 4 sekunde, a trećeplasirani Julien Absalon (BMC Mountainbike Racing Team) 47 sekundi.

Tempier je bio najbliže Schurteru i u ukupnom poretku, treće mjesto pripalo je još jednom Francuzu Maximu Marottu (Cannondale).

Svjetsko prvenstvo u Cairnsu u Australiji, započinje 5. rujna.

Ukupni poredak Svjetskog kupa na uci.ch

Snimku utrke elitnih kategorija možete pronaći na redbull.tv

Na uvodnoj fotografiji je Jolanda Neff, foto Grega Stopar

Keindl sport HR 2023
Bike park Sljeme Human Fish Gravel SloEnduro OglasivaciHR
Prati nas