31. siječnja 2019

Novost ove godine je i E-bike maraton koji se vozi na električnim Pedelec biciklima s EPAC sistemom

Još jedno izdanje biciklističke utrke,“Uvati Vitar” maraton, održava se i ove godine na Braču, u subotu, 18.5.2019.,  sa startom i ciljem u Sutivanu. Čarobne morske vizure otoka Brača i čistog užitka na gotovo svakom dijelu staze, potvrdit će još jednom zašto je ovaj otok toliko poseban, a XCM utrka  “Uvati Vitar” obavezna u biciklističkom kalendaru.

I ove godine na odabir su tri dinamične i zanimljive staze, Bura 70+, Vitar 40+ i Bonaca 20+. Za one koji “vole dugo”  tu su atraktivne single trail dionice, brzi spustevi, zahtjevni usponi te tehnički dijelovi, dok je za rekreativce željne uživanja osigurana “vožnja s pogledom”. Staze su doživjele manje kozmetičke izmjene u odnosu na lani kako bismo vam ponudili još više atraktivnih dionica.

E-maraton!

Novost ove godine je i E-bike maraton koji se vozi na električnim Pedelec biciklima s EPAC sistemom (Electric Power Assisted Cycle). Start je vremenski odvojen od ostalih startova, a vozi se staza Vitar 40+ km. Starosne kategorije su također ponešto korigirane i prilagođene.

Ovako je bilo lani. Ove godine očekuju nas nešto promijenjene trase.

Sutivan će tijekom cijelog vikenda 17.-19.5., biti domaćin niza događanja. U petak popodne sve počinje uz piće dobrodošlice i DJ-a, u subotu prije utrke organiziran je Dukat doručak za sve natjecatelje te cjelodnevno druženje s najjačim biciklističkim brandovima. Poslije utrke gosti će uz čašu vina i zvukove benda uživati u gastronomskoj ponudi otoka Brača i fešti do dugo u noć. U nedjelju ujutro na rasporedu je besplatna kava s izlagačima, dok će stručnjaci pregledavati bicikle sudionika, uz utrku za najmlađe. 

Osiguran je i povoljniji smještaj za vrijeme utrke, a uz plaćenu startninu dolazi i popust za trajekt. U startni paket su, osim majice utrke, ubačeni i promo artikli naših sponzora, te bon za bogatu tombolu. Rezervacija smještaja, prijevoz do Brača, najam bicikla za utrku ili ručak i večeru za pratnju natjecatelja, dostupni su u vidu nekoliko paketa na stranici agencije Travel eKupi.

Early Bird startnine po promotivnoj cijeni od 130 kn u prodaji su do 31.1., po cijeni od 180 kn do 31.3., te po cijeni od 250 kn do 12.5. 

Za organizaciju najvećeg bračkog biciklističkog događaja brinu TZO Sutivan, općina Sutivanbiciklistička revija Biker.

Sve informacije, potraži na uvati-vitar.hr ili na facebooku.

Fotografije: organizator

Prati nas