23. rujna 2020

Rekordnih 172 natjecatelja okupilo se u nedjelju na petom izdanju rekreativne utrke Uspon na Dinaru…

U nedjelju je po peti put, sa startom iz Knina, održana utrka Uspon na Dinaru, u organizaciji biciklističkog kluba Adrion Oros.

Sudjelovalo je 172 natjecatelja koji su ovaj zahtjevni uspon uspješno odradili, među kojima je uvjerljivo najbrži bio Matej Skuzin (BBK Požega). Drugo mjesto osvojio je Bruno Paškalin (KK Adria Mobil), a treći je bio Nicolas Gojković (BK Zadar).

Najbrža u kategoriji žena pobjedu je odnijela Sabina Rzepka (BK Primošten). Druga je bila Natalija Bakula (BK Fortica), a treća Maja Ena Ljuba (BK Faust Vrančić).

U kategoriji Rekreacija na kraćoj stazi pobjedu je odnio veteran Zoran Perić (BK Kairos), a drugo i treće mjesto domaćini iz BK Adrion Oros, Zvonimir Ćuk i Luka Velić.

Rezultati: https://www.stoperica.live/races/162

Dinara uskoro postaje Park prirode

Većina natjecatelja došla je z redova rekreativaca željnih dobrog provoda na biciklu u prirodi, posebno u ovim uvjetima sve rjeđih utrka i druženja. Redovni sudionici od prošlih utrka su svjesni kakav ih krajolik očekuje na ovom području Dinare, no oni koji su došli prvi put ostali su zatečeni dijelom Dinare kojim su prošli te pogledom koji ih je čekao na cilju.

Organizatori ističu da je upravo promocija ovog dijela Dinare glavni motiv organizacije utrke, a vrijedi i spomenuti da će upravo ovaj dio uskoro biti proglašen parkom prirode. Sami završni program, proglašenje pobjednika, ručak i druženje natjecatelja je održano na mnogima najljepšoj lokaciji cijele Dinare, Brezovačkoj šumi, oazi zelenila u samom srcu surove prirode.

Ova utrka je prvi put održana u uvjetima pandemije koronavirusa te su poduzete sve preporučene mjere zaštite od COVID-19, uz odgovoran pristupa svih natjecatelja.

Organizacija utrke je financirana iz Europskog socijalnog fonda u sklopu projekta “Adrion Oros”.

Foto: Organzator

Prati nas