24. svibnja 2017

Najveći rekreativni brdskobiciklistički maraton u regiji u svojem petom izdanju. Na rasporedu u drugoj polovici lipnja.

Jedan od najvećih brdskobiciklističkih događaja u regiji održat će se 17. i 18. lipnja. Naime, broj biciklista na nedjeljnom maratonu već se dvije godine zaredom kreće oko 900.

Ljetos je na rasporedu već peti maraton zaredom. Utrka će se prvi put bodovati i kao serija utrka za ukupnu pobjedu. Organizator, Adria Bike, za ovu je godinu predstavio novu seriju utrka – Husqvarna Adria Bike Series.

U seriji će biti tri utrke: Maraton Plitvice, Fužine 2 Sea i novost, treća utrka pod njihovim pokroviteljstvom – Krk’n’roll. 

Ako još niste prijavljeni na jedan od najmasovnijij brdskobiciklističkih maratona u ovom dijelu Europe, prijavite se čim prije. U nedjelju 18. lipnja, u Korenici u Narodnom parku Plitvička jezera, održat će se super maraton i to na tri različite dužine, dan prije namijenjen je zagrijavanju. Plitvička jezera su pod zaštitom UNESCO-a, tako da su prekrasni pogledi prije, za vrijeme i nakon maratona zagarantirani.

“Maratonski” vikend započinje u subotu biciklističkim expom. Prostor se u večernjim satima pretvara u okupljalište za druženje biciklista, koji si tamo mogu priuštiti lokalne delicije, neki od izlagača nude i besplatno pivo, domaću rakiju, smoothie … odnosno sve što pojedinac poželi popiti te večeri. Expo je namijenjen druženju onih koji žive od biciklizma, i onih koji žive za biciklizam.

Nedjelja je pak klasična natjecateljska nedjelja. U zraku će se osjećati mala napetost, mnoštvo biciklista čekat će u startnim boksovima start. Čak i nakon odvoženog maratona bit će zabavno. Provjereno. 

Bit će tri staze, sve sa startom i ciljem u Korenici:

Easy – dužina 35 kilometara s 500 visinskih metara uspona

Classic – dužina 49 kilometara i 950 visinskih metara uspona

Epic – dužina 68 kilometara i s 1350 visinskih metara uspona

{loadposition inside}

Kategorije
Muški od 18 do 39 godina
Muški masters od 40 do 49 godina
Muški grand masters iznad 50 godina
Žene (jedna kategorija)
“Tonaši” – muška kategorija bez dobne granice, ali s težinom od 101 kilogram ili više (jedino ograničenje je da mogu voziti samo najkraću udaljenost)

Ovogodišnja novost je i kategorija E-bicikala (isključivo tipa pedelec) uz ograničenje brzine 25 kilometara na sat. E-Bike maraton se vozi isključivo na najkraćoj stazi i bot će podijeljen na mušku i žensku kategoriju.

Na utrku se možete prijaviti ovdje.

Iza organizacije stoji

… Adria Bike Group, koja brine i za etapnu utrku 4 Islands, bez obzira što te dvije utrke imaju potpuno drugačiji štih. 4 Islands je avantura, koja se opasno približava najvećim etapnim utrkama, dok je utrka na Plitvicama, koju predstavljaju kao “profi” utrku za rekreativce, onaj pravi događaj s daškom regionalne promocije brdskog biciklizma. Ove godine, kao što smo već napomenuli, u seriji s tri rekreativne utrke čini još jednu zanimljivu “etapnu” avanturu.

Propisi

Prošlogodišnji ukupni poredak

Dodatne informacije na adriabike.hr

Fotografije Adriabike.hr

Prati nas