Keindl sport HR 2023
Bike park Sljeme Human Fish Gravel SloEnduro OglasivaciHR
19. rujna 2017

Krajem tjedna na klasičnoj stazi Svjetskog kupa, peta i zadnja utrka Slovenskog međunarodnog kupa u spustu. Naslovi još nisu dodijeljeni.

Prva sezona serije utrka u brdskobiciklističkom spustu Unior Downhill Cup, bliži se kraju. Krajem ovog tjedna, 23. i 24. rujna, na Mariborskom Pohorju odvijati će se peta i zadnja utrka serije. Društvo brdskih biciklista Pohorje organizira utrku pod imenom DH Visit Pohorje 2017 za slovenski i hrvatski kup te za bodove Međunarodnog biciklističkog saveza UCI druge kategorije.

Poredak

Vodeći u Elite kategorijama i ujedo najuspešniji natjecatelji sezone, Monika Hrastnik (KK Črn trn) među ženama i Jure Žabjek (Unior Tools Team) u muškoj kategoriji, zbog ranijeg odlaska na Svjetsko prvenstvo u Australiji propustili su četvrtu utrku na Soriškoj planini, ali su bez obzira na to oboje ostali na vrhu poretka. Državni prvaci, pobjednici ovogodišnjeg ukupnog poretka u europskom kupu i desetoplasirani na ljestvici UCI, pred finalom nemaju ogromnu prednost, tako da će se morati još malo potruditi. Pogotovo Žabjek, kojem za vratom diše iskusni Miran Vauh (KK Črn trn), majstor tehničkih i skliskih staza. Naprimjer ako Vauh pobjedi u obje vožnje, a Žabjek je u obje vožnje treći , naslov dobiva Vauh.


Monika Hrastnik

Još napetije biti će kod juniora. Rudi Pintar (Sinter Brakes Team), koji je u nedjelju postao i pobjednik europskog kupa, na proljeće je loše započeo s nastupima u domaćem kupu, pred finalom je na drugom mjestu i za vodećim Maticom Kokljem (Wolf Racing Team) zaostaje za 61 bod. Ako Rudi bude najbrži u oba nedjeljna nastupa, a Matic u obje drugi, ukupni poredak i dalje ostaje isti.

 

Već sam ugled staze Svjetskog kupa, u Maribor obično privuče zanimljivu konkurenciju. Među prvim prijavljenim su predstavnici osam država, dok najjaču konkurenciju predstavljaju austrijski natjecatelji.

 

Nova stara staza

Za tu priliku u Bike parku Pohorje obnovili su klasičnu stazu za spust od kuće Luka do donje stanice žičare. 2125 m dugu stazu s 465 m pada, koja je ugostila i utrke Svjetskog kupa, odmah nakon utrke ponovno će uključiti i u ponudu parka. Na kraju zadnje šume pripremili su sasvim novi dio, ali … “Ovisi od vremena, da li će cijela sekcija biti spremna za vožnju. Možda ćemo morati i zaobići neki dio,” izjavio je vođa organizacije Iztok Kvas.

 

Za vrijeme utrke, gosti parka moći će nesmetano voziti Flowtrail, stazu koja se u donjem dijelu približava natjecateljskoj, tako da od tamo može pratiti i utrka.

{loadposition inside}

Raspored

Službeni trening je u subotu od 14 do 18 sati. U nedjelju je jutarnji trening od 9 do 11 sati, u 12 kreće  polufinale, a u 14.30 finalna vožnja.

www.uniordownhillcup.com

Pročitajte još:
Luka Berginc ponovno najbrži na Soriškoj planini!

Fotografije Klemen Humar, na uvodnoj je Jure Žabjek

Keindl sport HR 2023
Bike park Sljeme Human Fish Gravel SloEnduro OglasivaciHR
Prati nas