10. svibnja 2017

Nakon europskog kupa, na istoj stazi slijedi druga utrka serije Unior Downhill Cup koja se boduje za hrvatski i slovenski kup.

Tri tjedna nakon prve utrke na Lošinju, slovenski kup u spustu Unior Downhill Cup nastavlja se krajem ovog tjedna, 13. i 14. svibnja, u Kranjskoj Gori. Dva kilometra duga staza u kranjskogorskom bike parku prošlog je vikenda ugostila prvu ovogodišnju utrku europskog kupa u spustu iXS Downhill Cup, a sada je na redu više lokalni okršaj za bodove slovenskog i hrvatskog kupa, koji uvijek privuče i strance. Između ostalog je to utrka druge kategorije UCI i najbržima donosi bodove za svjetsku ljestvicu. Među prijavljenima zasad su i natjecatelji iz Italije, Njemačke i Ukrajine.

 

U slučaju da se u Kranjskoj Gori ne pojavi pobjednik Lošinja, Austrijanac Markus Pekoll, broj jedan nositi će Jure Žabjek (Unior Tools Team). Slovenski prvak je u Kranjskoj Gori proteklog vikenda dobio svoju prvu utrku europskog kupa. Još jedna utrka na istoj stazi za njega će biti odličan trening prije utrka koje slijede – europskim kupom, europskim prvenstvom i Svjetskim kupom. Isto vrijedi i za Moniku Hrastnik (KK Črn trn), pobjednicu Lošinja, koja je prošlog vikenda u Kranjskoj Gori bila druga.


Jure Žabjek, foto Klemen Humar

Iako bi Hrasnik u nedjelju trebala imati nešto lakši zadatak nego na utrci europkog kupa, Žabjek će morati voziti bez većih pogrešaka ako želi ponoviti uspjeh. Naime, domaća konkurencija je prilično jaka i za vratom mu pušu dva slovenska natjecatelja Svjetskog kupa, momčadski kolege Žiga Pandur i Miran Vauh (KK Črn trn). Vauh je, recimo i to, u Kranjskoj Gori već pobjeđivao.


{loadposition inside}

U subotu 13. svibnja raspored pod Vitrancem započinje s ‘on foot-om’ i slobodnim treningom, od 14 do 18 sati slijedi službeni trening. U nedjelju 14. svibnja  u 11 sati kreće polufinale, a u 13.30 finale.

 

Više informacija na www.uniordownhillcup.com

Na srednjem dijelu će se opet letjeti, foto Klemen Humar

Kranjska Gora utrke u spustu ugošćuje od 2004. godine, a 2009. je ugostila i europsko prvenstvo, dok je u zadnje tri godine postala redoviti domaćin u kalendaru europskog kupa. Za domaću DH scenu je od još veće važnosti nego za međunarodnu, s obzirom da joj je sve do ove godine nedostajalo dobrih utrka na skijalištima. Ove godine su takve još četiri. Do kraja rujna slijede  Cerkno, Soriška planina i Maribor.

Pročitajte još:
Monika Hrastnik i Markus Pekoll na vrhu lošinjske generalke za svjetski kup
Farina i Žabjek najbrži u Kranjskoj Gori

Na uvodnoj fotografiji je Monika Hrastnik, foto Mare Obid

Prati nas