27. svibnja 2018

Na startu domaće spustaške serije slovenske su natjecateljice i natjecatelji na skliskoj stazi podijelili ovogodišnji paket nacionalnih medalja u disciplini brdsko biciklističkog spusta. Nastupili su i najbolji hrvatski spustaši: Noa Radolović  sjajan drugi u kategoriji juniora

U nanovo otvorenom bike parku Javornik  otvorena je domaća serija natjecanja u brdsko biciklističkom spustu – Unior Downhill Cup. Utrka je uključena u nacionalne kupove Slovenije i Hrvatske, a Slovencima je poslužila i kao ovogodišnje nacionalno prvenstvo, 27. po redu.

Na približno 2,5 km dugačkoj stazi s 375 visinskih metara u finalnoj je vožnji najbrži bio Miran Vauh (KK Črn trn), drugi je bio njegov klupski kolega Luka Berginc, a treći Miha Ivančič (ŠKTD Avče).


Monika Hrastnik

U ženskoj kategoriji medalje i bodove podijelile su pobjednica Monika Hrastnik (KK Črn trn), drugoplasirana Špela Horvat (KK Jastrebarsko WD-40 Bike) i trećeplasirana Katarina Primožič (BATT Team).

 

{loadposition inside} 


Slijeva: Tomaž Oražem, Luka Berginc, Miran Vauh, Miha Ivančič i Matic Habjan
 

Najbrži junior bio je Žak Gomilšček (Rajd Ljubljana), u kadetima je slavio Marko Niemiz (Sinter Brakes Team). U kategoriji masters pobijedio je Gašper Jereb, u amaterskoj kategoriji Boštjan Klinkon (oba ŠKTD Avče) kategoriji U15 Črtomir Svetec (ŠD Supersnurf).

Na Javorniku je startalo jedanaest natjecatelja iz Hrvatske. Uvjerljivo najuspješniji među njima bio je Noa Radolović (BK TNT Pazin) koji je u juniorskoj kategoriji zauzeo drugo mjesto. U muškoj kategoriji Berislav Topol (KK Jastrebarsko WD-40 Bike) bio je 12., a Ivan Bašić (BK TNT Pazin) 14.


Slijeva: Špela Horvat, Monika Hrastnik, Katarina Primožič i Naja Stipanič
 

Nastupilo je devedeset natjecateljica i natjecatelja iz Francuske, Hrvatske, Italije i Slovenije. Nakon kiše u petak popodne staza je bila vrlo skliska i sporo se sušila. Nastavilo je kišiti i tijekom utrke te proglašenja najboljih.


Juniorski prvak Hrvatske Noa Radolović

Slijedi u seriji UDC…

Unior Downhill Cup nastavlja se 28. i 29. srpnja u bike parku Cerkno, a do tada će najbrži slovenski spustaši nastupitit na četiri utrke Svjetskog kupa te na drugoj utrci Europskog kupa iXS, 16. i 17. lipnja u Kranjskoj Gori.

Rezultati finala


Rezultati polufinala


www.uniordownhillcup.com


Fotografije: Klemen H
umar

Prati nas