15. veljače 2019

Čekanje se isplatilo! Domaća serija utrka u MTB spustu otvara se sredinom svibnja i završava sredinom rujna

Čekanje se isplatilo – domaća kup serija u MTB spustu Unior Downhill Cup u sezoni 2019. objediniti će pet utrka! Prva runda je u Hrvatskoj, a zatim slijede četiri u Sloveniji, a jedna od njih računati će se i kao Nacionalno prvenstvo.


Svjetski kup Lošinj 2018.

Započinjemo 11. i 12. svibnja na odredištu otvorne utrke lanjskog Svjetskog MTB kupa na Lošinju. Staza je kratka, nema preveliku visinsku razliku, no unatoč tome oduševila je cijeli svijet MTB spusta svojom zahtjevnošću i atraktivnošću te neograničenim izborom linija. Nećemo niti spominjati kako je dobra bila atmosfera na prvoj utrci sezone, na otoku niti ne govorimo. Organizacija je, naravno, plod suradnje MTB Trbovlje i AK Lošinj. K tome, dijele se bodovi UCI C1.


Pohorje

Zatim slijedi Mariborsko Pohorje 18. i 19. svibnja, i to tri tjedna nakon utrke Svjetskog kupa na istoj stazi. Podloga će se tek ohladiti od vožnji svih najbolji na svijetu. Uopće ne sumnjamo kako će ovu stazu opet proglasiti jednom od najboljih u svijetu, pa će sigurno bitidovoljno dobra“ i za “UDC”. Organizacija će biti u rukama iste ekipe koja se brine za utrke Europskog i Svjetskog kupa: To znači autorski potpis DGK Pohorje i mašineriju Bike parka Pohorje u zaleđu.


Najbrža petorica posljednjega DH Javor v 2015., prepoznaješ ih?

Povratak klasika, Downill Javor iznad Trbovlja, na rasporedu je 22. i 23. lipnja, na 20. obljetnicu prve izvedbe. Organizatori iz MTB Trbovlje na taj način će se ove godine pobrinuti za dva događaja, a na domaćoj utrci će se dijeliti i medalje za nacionalno prvenstvo, točno njih 28. Staza će biti sasvim klasična.


DH Sor’ca 2017.

Nakon ljetnog odmora (kako za koga), 24. i 25. kolovoza na rasporedu je još jedan klasik, doduše nešto novijeg datuma: DH Sorica li Sor’ca na Soriškoj planini, u izvedbi MTB Železniki i Turističneg centra Soriška planina. Lani smo su nam nedostajali, kako utrka tako i koncerti.


DH Cerkno 2018.

Finale sezone očekuje nas 14. i 15. rujna u Bike & fun parku Cerkno. Tamo je 2017. bilo održano Nacionalno prvenstvo Slovenije, a znakovito je da je to dom najbrže sedežnice u seriji. Staza je još brža, a organizacijsku palicu drži ŠD Pedal iz Cerknog.

Unior Downhill Cup 2019

11./12. svibanj – DH Lošinj (UCI C1)
18./19. svibanj – DH Maribor
22./23. lipanj – DH Javor (DP)
24./25. kolovoz – DH Sorica
14./15. rujan – DH Cerkno

Glavni pokrovitelj serije o dalje je proizvođač ručnog alata Unior, u suradnji s Monster EnergyKolesarskom zvezom Slovenije i Wolf group. Medijski partner je mtb.si.

Spustaši, jeste li spremni za vrhunsku sezonu?

www.uniordownhillcup.com/race

Fotografije: Klemen Humar

Prati nas