24. svibnja 2018

Prva utrka domaćeg Kupa u MTB spustu ujedno će se računati iza Nacionalno prvenstvo Slovenije. Obnovljena staza, nova organizacijska ekipa, nažalost bez prošlogodišnjeg pobjednika, i najvjerojatnije po mokrim uvjetima

Krajem tjedna će u bike parku Javornik, u mjestu Lome blizu Črnog Vrha nad Idrijom započeti sezona slovenski (i hrvatskog) spusta u brdsko biciklističkom spustu. Počinje Unior Downhill Cup! Prva utrka računa se i kao nacionalno prvenstvo Slovenije u MTB spustu. Serija ove godine objedinjuje tri utrke . Krajem srpnja na rasporedu je druga utrka iznad Cerknog, a finale će bit sredinom rujna u Mariboru. Sve tri utrke uvrštene su u Nacionalne kupove Slovenije i Hrvatske, a Cerkkno i Maribor donose i UCI bodove (C2).

 

Javornik je ponovno u kalendaru nakon dvije godine pauze. I 2015. ovdje je bilo organizirano Nacionalno prvenstvo u MTB spustu. Nakon što je lani bio zatvoren, park sada oživljava društvo DEŠ Fleš iz Šempetra pri Gorici, koje je i organizator prve utrke.

 

Program započinje u subotu on-foo inspekcijom od osam ujutro, a trening je na rasporedu od 10 do 18. Staza će biti otvorena za trening i u nedjelju od 9 do 11. Nakon toga, utrka za poredak od 12 te finale od 14:30.

{loadposition inside}

Staza i bike park

Nova spustaška staza na Javorniku je verzija stare staze s dodanim novim odsjecima. Dugačka je oko 2500 m, uz visinsku razliku od 375 m, a najbrži je svladaju za oko tri minute. “Mislim da će ovo biti jedna od najbržih staza na Javorniku“, ocjenjuje voditelj organizacije Rok Stegovec. “Pri trasiranju smo potekli trake naširoko pa će natjecatelji na volju imati velik izbor linija“, zaključuje Stegovec.

 

Zbog očekivanih mokrih uvjeta staza ipak najvjerojatnije neće biti najbrža. Svi koji su tamo već vozili po mokrom sigurno su zapamtili ubitačnu kombinaciju ilovače i glatkog kamenja.

 

U subotu će park biti otvoren i za goste. U gornjem dijelu će ih čekati nova staza, a u donjem malo zahtjevniji odsjeci – Skala, Goriška i Huda. “Promotivne cijene ulaznica i obnovljene staze, pa zatim gledanje utrke, roštilj i pivo Rezervirajte si vikend!”, poručuju iz ekipe DEŠ Fleša.

 

Sedežnica će tijekom čitavog vikenda biti na raspolaganju i šetačima, kao i gledateljima, po cijeni od 2 € po vožnji.

www.uniordownhillcup.com

Pročitaj i:
Unior Downhill Cup 2018: objavljen je službeni kalendar!

Prati nas