12. travnja 2017

Od prošlog tjedna između Pohorja i Drave novi najveći asfaltirani pumptrack u Sloveniji s potpisom ekipe Funtracks/Alliance.

Najveći asfaltirani pumptrack u Sloveniji nalazi se u Rušama. Biciklistički aktivna općina između Pohorja i Drave postavila ga je u svojem sportskom parku. Pomagali su dečki iz tima Funtracks (Alliance ASE) s projektantom Anže Bizjakom – Bizijem.

Pumptrack – odnosno dva, razdvojena stazom, koji se uz malo mašte najvjerojatnije mogu voziti i spojeno – izgradili su u osam dana. Dovezli su oko 600 kubičnih metara materijala, ukupna površina objekta je približno 1000 kvadratnih metara, a asfaltiranih linija je za dobrih 500 kvadratnih metara.

“Suprotno od onog što bi pomislili – manja staza je zahtjevnija, s obzirom da ima manje radijuse zavoja i teže elemente. Veća je na vanjskom krugu jednostavnija, dok su na unutarnjem nešto napredniji dijelovi”, kaže Bizi. 

Pozor, u dva kraja u Sloveniji dolaze još dva projekta slične veličine, a načuli smo da neće biti jedini. Manjih projekata ima više. Bilo bi divno da i kod nas nešto zaživi, no svjedoci smo upravo suprotnom rušenju dirta na Rakitju.

www.enteralliance.com/sl/pumptrack

Fotografije Alliance ASE

Prati nas