12. lipnja 2017

To je već 24. izdanje utrke koju organizira najstariji brdsko-biciklistički klub u Hrvatskoj, Brdsko biciklistički klub Šišmiš.

 

Cross-country biciklistička utrka XCO Samobor održat će se u nedjelju 18. lipnja u park šumi Tepec, a start i cilj će biti na glavnom samoborskom trgu. To je već 24. izdanje utrke koju organizira najstariji brdsko-biciklistički klub u Hrvatskoj, Brdsko biciklistički klub Šišmiš. Utrka je kategorije UCI Class 1 u kategorijama ELite muški i Elite žene. 


Start i cilj utrke je na glavnom samoborskom trgu.

 

300 natjecatelja

 

Natjecanje počinje u nedjelju u osam sati. Prvi će startati mlađi biciklisti, u kategorijama do 11 i 13 godina. Njihova utrka je na rasporedu u devet sati. Kategorije do 14 i 15 godina startaju sat vremena kasnije, dok veterani, rekreativci i kaditi su na redu u 11. Start središnje utrke juniora i seniora previđen je za 13,30. Utrka je uvrštena u kalendar Svjetske biciklističke federacije te se boduje za Kup Hrvatske i Kup Slovenije, a očekuje se oko 300 natjecatelja iz cijele Europe koji već godinama u Samobor dolaze pokazati svoje fizičke i tehničke sposobnosti. Staza je kružna, duljine 4100 metara. Svi zaineteresirani mogu je izviditi već od petka u 16 sati.

 

Balvan spust

 

Staza Tepec poznata je u biciklističkim krugovima kao vrlo zahtjevna staza. Za dobar rezultat potrebni su maksimalan angažman i koncentracija. Vjerojatno najteži dio staze je tzv. balvan spust, a jednako zahtjevan je i spust stubama podno samoborskog starog grada. Utrka prolazi kroz neke od najljepših dijelova Samobora, glavni gradski trg, park šumu Tepec, uz kapelu svete Ane, stari grad, Samoborski muzej. Prilika je to za sve one koji nikad nisu bili u Samoboru, da dođu i uživaju u utrci, prirodi i samoborskim kremšnitama.


Utrka prolazi i kroz grad.

Više o događaju: 24. XCO Samobor

Foto: Denis Peroš / BBK Šišmiš

 

 

Prati nas