17. svibnja 2017

Vozilo se u Prilepu u tri kategorije. U elitnoj kategoriji najbrži je bio Jovche Daskalovski.

Makedonska MTB scena sve je snažnija i raste. Početkom travnja vozio se prvi brdsko-biciklistički uspon po UCI pravilima, a krajem mjeseca održana je druga utrka „Cevitana Downhill Race Toptash”.

 

Utrka se vozila u Prilepu, četvrtom po veličini makedonskom gradu, inače rodnom mjestu poznatog glazbenika Vlatka Stefanovskog.  Najviše natjecatelja bilo je iz Makedonije, a uz njih nastupili su i biciklisti iz Crne Gore, Bugarske i Kosova.


Staza je bila teška s mnogo skokova.

 

Tri kategorije

 

Vozilo se u tri kategorije: Elite, Juniori i kategorija Hardtail.

 

U elitnoj kategoriji najbrži je bio Jovche Daskalovski iz Makedonije. Na drugom mjestu završio je njegov sunarodnjak Ivan Kuzmanovski, s devet sekundi zaostatka, a treći je bio Aleksandar Fidanovski.

 

Među juniorima prvo mjesto je osvojio, također Makedonac, Luka Gjorgjevikj koji je za samo 0,16 sekunde bio brži od Filipa Ilieva. Na treće mjesto uspeo se Kristijan Ugrinovski.

 

U kategoriji Hardtail uvjerljivo je pobijedio Bobi Ivanovski koji je iza sebe, s čak 24 sekunde razlike, ostavio Ivicu Zdraveskog. Treće mjesto pripalo je Antonu Kolarovu.

 

Organizator, „Klub za extremne sportove Sky Riders Prilep“, pripremio je teški stazu dužine od dva kilometara, uz mnogo skokova i krivina.


Trojica najbržih juniora.

Prati nas