15. svibnja 2020

Ovogodišnji Svjetski MTB kup spašavati će dvostruki događaji. Spašeno je i Svjetsko XCO prvenstvo koje seli u austrijski Leogang!

Svjetska biciklistička federacija UCI objavila je novi kalendar najvećih MTB utrka. Epidemija koronavirusa uzrokovala je naime niz otkazivanja i odgoda na najvišoj razini natjecanja.

 

Počnimo s novim kalendarom Svjetskog MTB kupa. Nakon otkazivanja Lošinja, Fort Williama, Vallnorda i Mont Saint Anne, preostale utrke su dobile nove datume, s izuzetkom Val di Sole i Les Getsa.

 

Utrka je nažalost premalo, pa će neka odredišta ugostiti po dvije runde Svjetskog kupa. Riječ je o Novem Mestu u Češkoj za disciplinu olimpijskog krosa te Mariboru i portugalskoj Lousi za MTB spust. Dobro smo napisalije, Mariborsko Pohorje ugostiti će dvije utrke Svjetskog kupa u MTB spustu od 15. do 18. listopada! Gornja grafika nosi datume 17. i 18. listopada, ali još nije potvrđeno hoće li se obje finalne utrke održati u istom vikendu. Švicarski Lenzerheide je pak planiranom krosu dodao spust. Tako će u Svjetskom kupu 2020. bit sedam utrka spusta i pet utrka olimpijskog krosa.

Novi kalendar Mercedes-Benz UCI Svjetskog kupa za sezonu 2020.

5./6. rujna – Lenzerheide (SUI), kros i spust
12./13. rujna – Val di Sole (ITA), kros i spust
19./20. rujna – Les Gets (FRA), kros i spust
29. ruj. – 4. lis. – Nove Mesto na Morave (CZE), 2x kros
15.-18. listopada – Maribor (SLO), 2x spust
29. lis. – 1. stu.: Lousa (POR), 2x spust

Svjetsko prvenstvo

Austrijski Leogang dodao je spustu i  organizaciju Svjetskog prvenstva u olimpijskom krosu te e-MTB, koje je bilo otkazano u njemačkom Albstadtu. Svjetsko prvenstvo u spustu, olimpijski kros, štafeta i e-MTB održat će se u Leogangu od 5. do 11. listopada.

Ostala svjetska prvenstva po redu:

23. kolovoza – Leuven (BEL), eliminator

10./11. Rujan – Val di Sole (ITA), 4X

24/25 Listopad – Sakarya (TUR), MTB maraton

Provedba događanja u novim uvjetima, naravno, ovisi o zdravstvenoj situaciji i lokalnim mjerama.

Kvalifikacije za Olimpijske igre u Tokiju 2021. godine

Poretku od 3. ožujka, zamrznutome radi pandemije, dodati će poretke iz dvaju vikenda Svjetskog kupa u sezoni 2021. Ti vikendi još nisu utvrđeni, jer nije poznat niti kalendar Svjetskog kupa za 2021. godinu.

 

Saznaj više o olimpijskim kvalifikacijama na uci.org

Prati nas