17. veljače 2017

Festival Trail Days u južnom Tirolu prošle je godine privukao 1500 posjetitelja, ove godine u svibnju organizatori priredbe u Sloveniji očekuju još veće brojke.

Prošli tjedan smo najavili festival Trail Days, kojeg će ugostiti Kranjska Gora, od 25. do 28. svibnja ove godine. Nepoznanice u informacijama popunjujemo s još par činjenica koje smo uspjeli saznati.

Zajednica u kojoj prevladava pretežno njemački jezik

Organizator festivala su nijemci. Partneri u organizaciji su Specialized, Evoc, još par brendova i naravno lokalni ugostitelji iz Kranjske Gore. Za sudjelovanje na festivalu nije nužno da se pojavite na svojem Specu, jer će ih tamo biti dosta za probu. Prošle godine je na raspolaganju bilo 100 testnih bicikala, na kojima su sudionici odradili 700 vožnji.

Ukupni broj sudionika u južnom Tirolu prošle je godine premašio 1500, dok ih ove godine očekuju 2000 kako nam je iz službenih dokumenata najavio  Jure Culiberg. Upravitelj parka Kranjske Gore nastupa u ulozi koordinatora festivala, jer muje zadatak povezati organizatore s općinom Kranjska Gora i lokalnim turističkim zajednicama.

Čak 70% prošlogodišnjih sudionika došlo je iz Njemačke, 10% iz Austrije, a računaju se naravno i na nešto domaćih posjetitelja. Većina ih bude napredniji brdski biciklisti.

Na pumpi će biti glasno

U Kranjskoj Gori će prostor za događanja biti uz Borovšku cestu pod skijalištem. Pozornica, na kojoj će navečer nastupati bendovi (imena vam još ne smijemo otkriti, nitko poznat, ali u svakom slučaju zabavni bendovi) će se nalaziti na mjestu stare benzinske nasuprot Sporty bara, trgovine i servisa MTB Republic. Na šljunkovitom parkingu oko policijske postaje moći će se kampirati. Prošle je godine u Latschu bilo postavljeno 250 šatora i 200 kampera i kamp prikolica, dok su ostali prenoćišta našli u hotelima i apartmanima.

Besplatne prijave, ali …

Prijave na stranici su trenutno zatvorene, jer su prvi paket prijava već ”rasprodali”. Pod navodnicima zato jer su prijave besplatne, isto kao i kampiranje, vođene ture, park i koncerti. Plaća se jedino prijevoz s automobilima (šatli) i naravno hrana.

U glavnom, prijave će ponovno otvoriti, prati stranicu ili se jednostavno prijavi na njihove vijesti preko e-maila.

Sad znate više, o novostima ćemo obavještati.

www.trail-days.com

Pročitaj još
Krajem svibnja kreće festival u Kranjskoj Gori – Trail Days

Prati nas