1. travnja 2024

Novi format pumptrack poligona s priključenim luksuznim bungalovima, plažom, bazenom vinogradima i maslinicima nazvan je “Pimptrack”. Gradnja prvog odmarališta biti će dovršena prije kraja ove godine… 

Tvrtke Alliance i Batt udružili su snage u zajedničkom projektu mega pumptrack sela (odmarališta) u Hrvatskoj, točnije u Istri. Projekt obuhvaća 17.000 m2 asfaltiranih površina, uključujući prolaz kroz manji tunel te između nasada maslina i vinograda. Selo pod nazivom “Istrian Luxury Pimptrack” nudit će apartmane smještene neposredno uz mega poligon. Procijenjena vrijednost projekta iznosi 5,6 milijuna eura, pri čemu se očekuje da će 60 posto sredstava osigurati EU, a kao partner spominje se i Velosolutions.

Glamping uz pumptrack i more

Ovo inovativno selo dizajnirano je kako bi privuklo ljubitelje biciklizma i ekstremnih sportova, nudeći im jedinstveno iskustvo vožnje na jednom od najvećih pumptrack poligona u regiji. S obzirom na svoju veličinu i raznolikost terena, očekuje se da će postati regionalni centar za biciklističke događaje i natjecanja.

Projekt je zamišljen kao dio šireg plana za poticanje turizma i aktivnog odmora u Istri, s ciljem privlačenja posjetitelja tijekom cijele godine. Uz sportske sadržaje, planirana je i izgradnja dodatnih objekata poput restorana, trgovina i prostora za odmor, što će dodatno obogatiti ponudu.

EU i Velosolutions u pozadini

S obzirom na to da je projekt u fazi prikupljanja sredstava, još uvijek se čekaju detalji o početku gradnje. Međutim, snažna podrška EU i suradnja s renomiranim partnerom poput Velosolutionsa daju razlog za optimizam u vezi s realizacijom ovog ambicioznog projekta.

Pumptrack selo će ponuditi nešto za sve, od početnika do profesionalnih biciklista. Bit će dostupne staze različitih stupnjeva teškoće, tako da će svaki ljubitelj bicikliranja moći pronaći izazov za sebe. Uz to, selo će nuditi i prostor za druženje i opuštanje, čime će postati idealna destinacija za aktivni odmor.

Očekuje se da će gradnja pumptrack sela uskoro započeti i završiti se tijekom 2024. godine. Uvjereni smo da će ovaj projekt postati važan turistički magnet i doprinijeti razvoju lokalne gospodarstva.

Dodatne informacije:

  • Veličina: 17.000 m2 asfaltiranih površina
  • Uključuje: manji tunel, staze različitih težina, apartmane i bungalove
  • Vrijednost projekta: 5,6 milijuna eura
  • Partneri: Europska unija, Velosolutions
  • Početak gradnje: uskoro
  • Završetak gradnje: 2024.

Naslovna ilustracija: MS Copilot

Pročitaj i
Ekskluzivno: ZLIK i XCZLD postaju dio globalne serije Amateur Alliance!
Rimac preuzeo Limex i kreće u proizvodnju nove generacije Greypa!

Prati nas