Biznis
11. studenoga 2023

Kako se razvijaju poslovi u Bike24, Fox Factory, Shimano, Thule i Garmin, Charlie nastavlja svojim putem…

Bike24 gubi i dobiva

Maloprodaja sa sjedištem u Dresdenu, koja se smatra jednom od najvećih europskih kompanija za e-trgovinu, morat će se pomiriti s padom prodaje od 16 % u trećem kvartalu ove financijske godine, ali samo na svom glavnom tržištu, to jest regiji DACH (Njemačka, Austrija, Švicarska). No nije sve tako crno, jer Bike24 bilježi rast prodaje od 26 % u cijelom segmentu bicikala, ponajviše zahvaljujući širenju prodajnog spektra robnih marki. Istodobno, nešto bolji promet online trgovac bilježi u ostalim europskim zemljama (Francuska, Belgija, Nizozemska, Španjolska, Italija), gdje im je udio porastao s 15 na 19 posto. Više pročitaj na sazibike.de.

Fox Factory opet u shoppingu

Velikan u sektoru suspenzije kupio je marku Marucci. Naime Marucci Sports ili njihova matična tvrtka Wheelhouse Holdings Inc. je poznat po izradi opreme za softball i bejzbol, a također posjeduje brend Lizard Skins. Fox Factory je za to platio 572 milijuna dolara. Ovo je prva Foxova akvizicija drudge robne marke u sportskom ili biciklističkom segmentu od 2015. godine. Prije osam godina pod svoje su okrilje bili dodali brend Marzocchi. Klik.

Shimano na udaru hackera

Cyber ​​​​napad i krađa poslovnih i drugih podataka. To se nedavno dogodilo japanskom divu kojeg je napao LockBite, program koji šifrira podatke i vlasnik im više ne može pristupiti dok se ne plati otkupnina. Više pročitaj na cyberdaily.au.

Tržište: SIGNA Sport se ruši kao kuća od karata

Thule povećao prodaju

Švedski proizvođač prtljažnih sustava u trećem je ovogodišnjem kvartalu povećao prodaju za osam posto u odnosu na prošlu godinu. Glavni krivac za rast je njihov segment biciklizma. Više pročitaj na bicycleretailer.com.

Garmin bilježi porast

Prihod tvrtke Garmin Ltd porasli su za 12 posto u odnosu na prošlu godinu. Glavni razlog rasta ovaj put je u “fitness” segmentu, ali i  u biciklizmu, koji uključuje multifunkcionalne GPS uređaje, mjerače snage i stacionarne trenažere Tacx. Garminove dionice možeš pratiti na marketwatch.com.

Charlie Hobbs

“Charlie The Bikemonger”, nekadašnji britanski trgovac koji se specijalizirao za prodaju single gear, fat bikeova i ostalih specijaliziranih biciklističkih drangulija, a kasnije se otisnuo u druge vode, među ostalim je vlasnik marke Happy Bottom Bum Butter, nedavno se razišao s posljednjim poslodavcem, internetskim medijem Singletrack World. Informiraj se što će britanska singlespeed legenda raditi u budućnosti na ovoj adresi.

Naslovnu fotografiju posudili smo od BIKE24.

Pročitaj i
Tržište: Gwin si je kupio bike park

Prati nas