10. rujna 2018

Finalna utrka ovogodišnje serije 4Fun uključivala je četiri ozbiljna brzinca (nije šala), više nego dovoljno okretanja pedala i sudionike iz četiri zemlje. Najbrži su bili Gorana Težak i Tim Jež. Imamo i dokaz u obliku video materijala!

Ovogodišnje izdanje serije SloEnduro 4Fun sastojalo se od šest utrka, ali bez zajedničkog bodovanja. Zbog toga nemamo ukupne pobjednike. No poanta ove serije je ionako pridobivanje novih enduraša i upoznavanje s ovom sve popularnijom MTB disciplinom. SloEnduro je ove godine bogatiji za tri nove destinacije – dvije su prvi puta udomaćile natjecanje u enduru.

I subotnji Trnduro u Dražicama iznad Rijeke novo je odredište ove međunarodne serije. Utrku je organizirala ekipa iz kula Team Rodeo. Održana je već četvrti puta, a uključena je i u domaću enduro seriju ENDCro.

{loadposition inside}
Iskusni organizatori željeli su sudionicima ponuditi što više, pa Trnduro nije baš bio 4Fun, mada je sigurno bio “fun”. Četiri lijepa brzinca, ali ipak vrlo zahtjevna. Biciklistice i biciklisti su svladali 35 km duljine uz više od 900 visinskih metara penjanja. Pobjedniku je za četiri brzinca trebalo 15 minuta, a mnogima i više od 20.


Tim Jež

Najbrži među 53 sudionice i sudionika iz Austrije, Češke, Slovenije i Hrvatske bio je Tim Jež (kategorija M18, Kamplc Racing Team), drugoplasirani u muškoj konkurenciji je bio Matjaž Istenič (M18, Energijateam.com, +9,94), a treće mjesto zauzeo je hrvatski prvak Frano Liović (BK TNT Pazin, +26,62), koji je ujedno pobijedio u kategoriji M30.


Gorana Težak

Najbrža u ženskoj kategoriji bila je Gorana Težak (Adrenalina MTB Team), a iza nje su se plasirale dvije Austrijanke – Sabina Eberhard i Daniela Lampl. Četvrta je bila Romina Marušić (individualka).

U muškoj konkurenciji starosne kategorije podijeljene su u segmente od pt godina. Najbrži junior (U18) bio je Čeh Jan Bronczek (Galaxy Cyklošvec Stevens) s 11. najbržim vremenom u totalu. Sebastjan Stres (Kamplc Racing Team) pobijedio je u kategoriji M40 sa šestim najbržim vremenom, Sebastijan Šajina (BK TNT Pazin) pobijedio je u M25, Nenad Ljubičić (BK Buzet) u M35, a u kategorijama M45 i M50+ jedini su nastupili Goran Zidarić (BK Buzet) i  Siniša Smolić (individualac).


Team Rodeo, hvala za gostoprimstvo i odličnu organizaciju i vidimo se u 2019.! Sasvim sigurno s još više sudionika iz Slovenije i Austrije, a dovesti ćemo i Talijane i Mađare.

Finale serije SloEnduro na rasporedu je 14. listopada u Grožnjanu: Enduro Grozni.

www.sloenduro.com

Trnduro – ukupni rezultati
Rezultati po kategorijama
Rezultati – 1. i 2. etapa
Rezultati – 3. i 4. etapa

Fotografije Ma_Tej

Prati nas