12. veljače 2019

Objavljena imena biciklistica, biciklista i klubova kojima će biti dodijeljena priznanja ne iznenađuju. Gorana Težak zaslužila je priznanja čak u dvije discipline, a Svjetski DH kup na Lošinju i četvrt-stoljetni samoborski XCO zasluženo su proglašeni najboljim / najustrajnijim organizatorima

Hrvatski biciklistički savez ovih je dana objavio imena najboljih biciklista i organizatora u 2018. godini. Posebno je objavljen popis najzapaženijih imena u MTB disciplinama, čime su službeno priznati najistaknutiji rezultati postignuti u prošloj godini.

 

Svečano proglašenje i dodjela priznanja najboljim biciklistima / biciklisticama u 2018. biti će održano 1. ožujka u prostorijama (partnerske) tvrtke Kraš, Ravnice 48 (Zagreb) u 16 sati.


Gorana Težak (u sredini) na startu masovnog spusta Matadown, u kolovozu 2018. foto: Organizator

Među biciklisti(ca)ma posebno se istaknula Gorana Težak iz pulskog kluba KBBXS Adrenalina kojoj će biti dodijeljena priznanja u dvije discipline: Olimpijskom krosu i MTB enduru. „Bila sam toliko iznenađena ovim priznanjima da u prvi čas nisam znala što bih uopće rekla“, kazala nam je tim povodom Gorana, inače po zvanju akademska slikarica. „Sve je to rezultat moje velike ljubavi prema brdskom biciklizmu, ali i podrške koju dobivam prvenstveno od moje sestre Zorane i matičnog kluba KBBXS Adrenalina“, dodala je.


Vikend Svjetskog UCI MTB kupa u travnju 2018. privukao je na Lošinj oko 7000 gledatelja. foto: Organizator

Direktor uspješnog projekta Svjetskog UCI kupa na Lošinju, Sebastjan Zmrzljak, također je bio iznenađen, štoviše vijest je čuo upravo od nas, kada smo ga zamolili za komentar. „Zahvaljujem na priznanju i na tome što je priznat višegodišnji trud i rad AK Lošinj i MTB Trbovlje“, kratko je kazao Seb.

 

Predsjednik BBK Šišmiš Luka Čanak:

„Drago nam je da smo od matičnog nacionalnog saveza dobili ovo priznanje te da je tako na neki način prepoznat naš trud oko održavanja MTB utrke u Samoboru.

Prva utrka, među starijim natjecateljima znana kao XC Sipar, održana je u jesen 1994. godine na stazi u blizini planinarskog doma Ivica Sudnik na Velikom Dolu. Od 1994. godine do danas utrka se održavala na četiri staze.

Nakon Sipara utrka je preseljena u selo Otruševec pored Samobora gdje je održano nekoliko njenih izdanja. 15. izdanje utrke održano je na po mnogima najboljoj stazi u Park šumi Stražnik i neposrednoj blizini samog centra Samobora i u tom izdanju utrka je nosila radni naziv XCO Čudna šuma.

Od 18. izdanja do danas utrka se održava na poznatoj stazi u Park šumi Tepec sa startom i ciljem na glavnom samoborskom trgu – Trgu kralja Tomislava.

Iznimno smo ponosni na svih 25 izdanja utrke, možemo najaviti i 26. izdanje ove godine u lipnju te se nadamo da će se utrka uspjeti održati u barem ovakvom formatu i u budućnosti.

Veliko hvala svima koji su na utrci nastupili te svim volonterima bez kojih utrka ne bi doživjela svojih 25 izdanja. Vidimo se i ove godine u Samoboru na XCO Samobor 2019“.

 

XCO

Najbolji MTB XC početnik 2018.

Ivan Okmažić – BK Makarska

Najbolja MTB XC početnica 2018.

Dora Čoga Spasovski – BK Montes

Najbolji MTB XC kadet 2018.

Fran Bošnjak – BBK Šišmiš

Najbolja MTB XC kadetkinja 2018.

Anja Nadu – BK Montes

Najbolja MTB XC juniorka 2018.

Larisa Bošnjak – BBK Šišmiš Samobor

Najbolji MTB XC junior 2018.

Roko Fržop – BBK Orlov Krug

Najbolja MTB XC elite biciklistica 2018.

Gorana Težak – KBBXS Adrenalina

Najbolji MTB XC elite biciklist 2018.

Matija Meštrić – BK Maraton

NAJBOLJI MTB XC KLUB 2018.

BBK Orlov Krug

 

DHI

Najbolji MTB DH junior 2018.

Noa Radolović – BK TNT Pazin

Najbolji MTB DH elite biciklist 2018.

Ivan Bašić BK – TNT Pazin

NAJBOLJI MTB DH KLUB 2018.

BK TNT – Pazin

 

END

Najbolji MTB Enduro junior 2018.

Alen SMOLIĆ – BBK TEAM RODEO

Najbolja MTB Enduro elite biciklistica 2018.

Gorana TEŽAK – KBBXS Adrenalina

Najbolji MTB Enduro elite biciklist 2018.

Frano LIOVIĆ – BK TNT Pazin

NAJBOLJI MTB Enduro KLUB 2018.

BK OPUŠTENO

 

ORGANIZATORI

NAJBOLJA MTB UTRKA 2018.

DH Lošinj – World Cup

POSEBNO PRIZNANJE

XCO Samobor – 25 godina utrke

Naslovna fotografija: Zvjezdana postava na startu XCO Samobor u lipnju 2018. foto: Organizator

Prati nas