27. srpnja 2017

Krajem tjedan održava se europsko prvenstvo u krosu u lombardijskom kraju Darfo Boario Terme blizu Brescie. Za Hrvatsku nastupaju Josip Meštrić, Marko Vujević i Ania Žufić.

Na početku se činilo da će ovogodišnje europsko prvenstvo u brdskobiciklističkom XCO-u biti manje zanimljivo, no to se promijenilo nakon što je natjecanje prebačeno iz Turske u Italiju, u Darfo Boario Terme.

Moćna konkurencija

Ovogodišnje prvenstvo u krosu bit će jedno od najjačih u posljednjih nekoliko godina.  To samo znači da je podrška međunarodnog biciklističkog saveza urodila plodom. Tako će se utrka u Italiji bodovati za Svjetski kup.  

U Lombardiju dolaze najbolji europski biciklisti XCO-a. 

Ako spomenemo samo najbolje Švicarce, braću Flückiger, (svjetski prvak Nino Schurter otkazao je nastup), pa Francuze s aktualnim europskim prvakom Julienom Absalonom, pa Jaroslav Kulhavy, sve moćniji Španjolci i Talijani…napeta utrka je zajamčena.

Slično je i u ženskoj konkurenciji. Gunn-Rita Dahle Fleesja i Sabine Spitz, pa aktualna europska prvakinja Jolanda Neff i Maja Włoszczowska, Linda Indergand…

Startna lista prijavljenih natjecatelja i natjecateljica. 

Hrvatska reprezentacija

Za hrvatsku reprezentanciju nastupit će Josip Meštrić iz BK Maraton Kreidler i Marko Vujević iz BGK Tuškanac.  Hrvatski reprezentativci su ove godine prvi put dobili poziv od Europske biciklističke federacije za pripreme u njihovom kampu koju su započele prije desetak dana. Izbornik Pavao Roset za sada je jako zadovoljan kampom i svakodnevnim treningom natjecatelja koje je poveo u Italiju. 

Prije dva dana, Meštriću i Vujeviću (i Rosetu koji je s njima otputovao u pratnji), pridružila se Ania Žufić, juniorka iz BK Maraton Kreidler.

Raspored

Glavne utrke počinju u četvrtak 27. srpnja, štafetnom utrkom. U petak je na rasporedu XCE. 

U sobotu 29. srpnja raspored počinje u 9:30. Prvo je utrka juniora i juniorki. U nedjelju 30. srpnja, na zadnji dan prvenstva, u 11:15 je start natjecatelja do 23. godine, u 12 je start žena a u 15 start muškaraca. 

Organizatori su najavili live strimanje utrke na webu. Detalje još čekamo. 

Europsko prvenstvo na facebooku

Na naslovnoj fotografiji su aktualni europski prvaci Jolanda Neff i Julien Absalon. Foto osobni arhiv.

Prati nas