19. travnja 2018

Bura je kod nas naravno samo stilska figura, jer je vremenska prognoza za prvu utrku u ovogodišnjem Svjetskom MTB Kupu – prekrasna. Cirkus u Velom Lošinju još nije ušao u punu brzinu, no donosimo vam nekoliko utisaka od četvrtka

Natjecateljske ekipe, tehnička podrška i svi ostali dijelovi gravitacijske strane Svjetskog kupa u brdskom biciklizmu stigli su na otok neuobičajeno rano. Parkirališta su napunili već tijekom ponedjeljka i utorka. Pošto su natjecatelji isprobavali stazu već od siječnja, a voditelji ekipa su već prije Nove godine isprobali logistiku i smještaj, vidi se da su svi željno očekivali početak nove sezone i dolazak na Lošinj.

Danas je na rasporedu bio „on-foot“ pregled staze (pješke), a sutra, u petak, već u osam ujutro kreće prvi trening koji podrazumijeva zlostavljanje opreme i vozača. Srećom, zbog sunca, mora, odličnog smještaja i svega ostaloga na “otoku vitalnosti” (kojega smo ovih dana preimenovali u otok brutalnosti) svi su dobre volje.


Claudio Caluori je stazu snimao jureći za Finnom Ilesom (desno, u žutom dresu), doživio je pad, ali bez ozbiljnih posljedica

Naši su (foto)reporteri zabilježili prve utiske, a većina fotografija nastala je već u srijedu. U međuvremenu, lučica u Velom Lošinju već drugačije izgleda. Cirkus je stigao, pa čak i lokalci počinju shvaćati što ih (nas) je to zadesilo.

Fotografije: Marko Kostanjevac i Andrej D.

Na uvodnoj fotografiji je Claudio Caluori, koji je za svaki slučaj prvo pregledao stazu bez svoje legendarne kamere.

Prati nas