Keindl sport HR 2023
Bike park Sljeme Human Fish Gravel SloEnduro OglasivaciHR
19. travnja 2018

Bura je kod nas naravno samo stilska figura, jer je vremenska prognoza za prvu utrku u ovogodišnjem Svjetskom MTB Kupu – prekrasna. Cirkus u Velom Lošinju još nije ušao u punu brzinu, no donosimo vam nekoliko utisaka od četvrtka

Natjecateljske ekipe, tehnička podrška i svi ostali dijelovi gravitacijske strane Svjetskog kupa u brdskom biciklizmu stigli su na otok neuobičajeno rano. Parkirališta su napunili već tijekom ponedjeljka i utorka. Pošto su natjecatelji isprobavali stazu već od siječnja, a voditelji ekipa su već prije Nove godine isprobali logistiku i smještaj, vidi se da su svi željno očekivali početak nove sezone i dolazak na Lošinj.

Danas je na rasporedu bio „on-foot“ pregled staze (pješke), a sutra, u petak, već u osam ujutro kreće prvi trening koji podrazumijeva zlostavljanje opreme i vozača. Srećom, zbog sunca, mora, odličnog smještaja i svega ostaloga na “otoku vitalnosti” (kojega smo ovih dana preimenovali u otok brutalnosti) svi su dobre volje.


Claudio Caluori je stazu snimao jureći za Finnom Ilesom (desno, u žutom dresu), doživio je pad, ali bez ozbiljnih posljedica

Naši su (foto)reporteri zabilježili prve utiske, a većina fotografija nastala je već u srijedu. U međuvremenu, lučica u Velom Lošinju već drugačije izgleda. Cirkus je stigao, pa čak i lokalci počinju shvaćati što ih (nas) je to zadesilo.

Fotografije: Marko Kostanjevac i Andrej D.

Na uvodnoj fotografiji je Claudio Caluori, koji je za svaki slučaj prvo pregledao stazu bez svoje legendarne kamere.

Keindl sport HR 2023
Bike park Sljeme Human Fish Gravel SloEnduro OglasivaciHR
Prati nas