20. prosinca 2018

Svjetska biciklistička federacija objavila je dva nova partnera koji će podržavati organizaciju utrka Svjetskog kupa i Svjetskog prvenstva

Svjetski kup i Svjetsko prvenstvo u brdskom biciklizmu, i dalje pod okriljem generalnog pokrovitelja, marke Mercedes-Benz, u novoj godini i u novoj sezoni biti će bogatiji za dva prepoznatljiva i s biciklizmom već od ranije povezana partnera. Riječ je o tvrtkama Mitas i Oakley. Obje tvrtke obvezale su se na dvogodišnju suradnju.

Mitas

Češki gumar, dio švedske poslovne skupine Trellborg, izrađuje gume za poljoprivredne strojvee, gospodarska vozila i motocikle, te polako ulazi u natjecanje s najvećim etabliranim biciklističkim robnim markama. Ispočetka je djelovao kao proizvođač guma za profesionalnu ekipu KROSS Racing Team, od 2015. je postao službeni tehnički sponzor etapne utrke Absa Cape Epic, a od 2017. i službeni partner i pokrovitelj etapne utrke 4 Islands.

Tvrtka je potpisala ugovor za dvogodišnju suradnju sa Svjetskom biciklističkom federacijom UCI, kao službeni partner Svjetskog kupa Mercedes-Benz te partner Svjetskog MTB prvenstva.

Više o marki Mitas, osnovanoj još 1929., potraži na mitas-tyres.com

Oakley

Sigurno neprepoznatljivija marka sportskih naočala na svijetu izvorno dolazi iz SAD, točnije iz Kalifornije. Tvrtka je osnovana 1970., a sada posluje pod okriljem talijanske poslovne skupine Luxotica te je vlasnik više od 800 patenata. Sigurno je jedna od najpopularnijih marki među biciklistima, kako cestovnim tako i brdskim. Više informacija potraži na oakley.com.

Naslovna fotografija: Oakleyeva manekenka Myriam Nicole, na ovogodišnjoj lošinjskoj stazi (foto: Klemen Humar)

Prati nas