monika hrastnik
19. kolovoza 2021

Pobjednici dvanaeste mariborske utrke u spustu za Svjetski kup su Francuzi Myriam Nicole i Loris Vergier. Domaća Monika Hrastnik odlično se snašla na suhoj i skliskoj stazi na Pohorju…

Myriam Nicole

Elite žene

Na suhoj, prašnjavoj, skliskoj i sve ogoljenijoj stazi s novim ciljem na parkiralištu ispod pohorske žičare Myriam Nicole je prestigla je drugoplasiranu Talijanku Eleonoru Farinu za 1,32 sekunde.  Potonja je u nedjelju u Mariboru postigla svoju najbolji plasman na Svjetskom MTB kupu u ženskoj elitnoj kategoriji. Treća je bila aktualna svjetska prvakinja, Švicarka Camille Balanche, sa zaostatkom od 3,19 sekundi.

Monika Hrastnik

Elite muški

U muškoj konkurenciji Loris Vergier četvrti put zaredom pobijedio u Mariboru, ako računamo Europsko prvenstvo prije tjedan dana, budući da je lani pod Pohorjem ovdje pobijedio u obje runde održane u listopadu. Startao je kao posljednji (najbrži u kvalifikacijama) i bio je 1,75 sekundi brže od drugoplasiranog sunarodnjaka Thibauta Daprele. Potonji je ipak ostao vodeći u Svjetskom MTB DH kupu. Treće mjesto osvojio je Britanac Laurie Greenland, četvrto mjesto osvojio je neuništivi Južnoafrikanac Greg Minnaar, koji će ove godine napuniti 40 godina, a peto mjesto pripalo je pobjedniku Maribora od prije dvije godine, Francuzu Loicu Bruniju koji je tako postigao svoj najbolji rezultat ove godine.

Loris Vergier

Odličan (ili barem vrlo dobar) Luka

Luka Berginc, koji je u subotu impresionirao 20. mjestom u kvalifikacijama, zasigurno je manje zadovoljan s 35. mjestom u finalu (+10,18). Zaostao je za četiri mjesta za svojim najboljim plasmanom u Svjetskom kupu ostvarenim lani je u Mariboru.

Luka Berginc

Video snimke nedjeljnih finala: Red Bull TV

Još dva odabrana clipa s YouTubea

Pobjednici u Mariboru: Myriam Nicole Loris Vergier.

Wyn Masters je ovaj put sklepao sasvim nov mikrofon, od gipsa. I hrpa sugovornika: Dan Slack, Remi Thirion, Phil Atwill, Benoit Coulanges, Brook MacDonald, Loic Bruni, Finn Iles, Luca Shaw, Lachlan Stevens-McNab, Eleonora Farina, Laurie Greenland, Greg Minnaar, Loris Vergier, Jess Blewitt, Danny Hart, Jackson Goldstone, Tuhoto Ariki, Thibaut Daprela, Myriam Nicole i Reece Wilson.

Fotografije Marko Obid / @ b23mtb

Prati nas