18. svibnja 2017

Prva utrka Svjetskog kupa u ovoj sezoni, započinje u Češkoj. Mjesto događanja je Nove Mesto na Morave.

Staza u Visočina Areni. Češki gledatelji i, naravno, natjecatelji nestrpljivo očekuju početak sezone. Tek je četvrtak, a mjesto već vrvi ljudima i na stazi je dosta natjecatelja. U zraku se može osjetiti nervoza prije početka sezone na najvišoj razini. Na startu će biti 444 natjecatelja iz 41 države u kategorijama Elite i U23. 

Iako je ove godine već bilo nekoliko utrka visoke i prve kategorije, još uvijek nije jasno tko se najbolje pripremio za novu sezonu. Naime, na niti jednoj utrci natjecatelji još nisu nastupili svi zajedno. Različiti uvjeti na različitim stazama, također ne pružaju prave usporedbe među natjecateljima. 

Ili ćemo kod muških opet gledati troboj Kulhava, Schurtera i Absalona ili će se nakon olimpijske sezone umiješati i drugi. Čak su i mlađi natjecatelji u ovogodošnjim neposrednim dvobojima pokazali da im rastu rogovi i da velika imena poštuju, ali ih se ne boje.

Kod djevojaka je ove godine najviše pokazala Jana Belomojna, a ni druge ne zaostaju baš puno. Annika Langvad, Jolanda Neff, Maja Wloszczowska, Tanja Žakelj i ostale, ulaze u sezonu s različitim ciljevima, ali to ne znači, da se neće boriti za prva mesta.

Već u subotu ćemo znati više, s obzirom da je raspored malo drugačiji nego obično.

U subotu u deset sati ujutro na stazu kreću prvo dečki U23. Nakon njih, u 13:15, žene Elite.
U
nedjelju su prve na redu djevojke do 23 godine i zatim veliki obračun muške Elite kategorije.

U petak je na redu egzibicijski kratki XC za žene i muškarce. Kratki XC će navodno biti na rasporedu na svim ovogodišnjim događanjima Svjetskog kupa.

Službena internet stranica

Naslovna fotografija je sa službenog facebook profila organizatora

Prijenos utrke u živo na redbull.tv

Prati nas