24. travnja 2019

Ukupno 269 prijavljenih natjecatelj(ic)a iz 33 zemlje; Tri hrvatska i deset slovenskih predstavnika. U vrhu ljestvice nedostaje njih tek nekoliko, ali i belgijska enduro zvijezda Maes

Objavljen je popis prijava za prvu utrku MTB spusta za Svjetski kup u brdskom biciklizmu 2019. – ili Mercedes-Benz UCI Mountain Bike Svjetski kup, kako ga službeno nazivamo.

Za spust ovog vikenda u Mariboru prijavljeno je 269 biciklist(ic)a iz 33 zemlje. Nije neuobičajeno to što ih je manje u odnosu na prošli vikend na Europskom kupu (oko 400 iz 36 zemalja). Kvaliteta je ovdje važnija od kvantitete.

Naravno, moguće je da neki od njih neće startati, a možda će se netko u posljednjem času ugurati na startnu listu

Kot je za dirko svetovnega pokala pričakovati, so prijavljeni prav vsi najhitrejši z izjemo poškodovanih. Pri ženskah tako manjka številka 4 Myriam Nicole, pa številka 10 Cecile Ravanel. Pri moških je prva manjkajoča številka 20, ki bi jo nosil enduro specialist Martin Maes (v DH se vrne proti koncu sezone), nato šele številka 48 Bryn Dickerson.

Kao što se može očekivati od utrke Svjetskog kupa, prijavljeni su svi najbrži na natjecateji, s iznimkom onih ozlijeđenih. Nedostaje „broj 4“ Myriam Nicole, a i „broj 10“ Cecile Ravanel. U muškoj konkurenciji nedostaje broj 20 koji će ove godine nositi enduro specijalist Martin Maes (vraća se u DH na kraju sezone), ali i “broj 48“, Bryn Dickerson.

Domaći matadori

Reprezentacija Hrvatske

 

91 Ivan Bašić

95 Noa Radolović

112 Berislav Topol

Prijavljeno je i desetoro slovenskih predstavnika:

Muški
74 Luka Berginc (KK Črn trn)
134 Jan Cimperman (MTB Trbovlje)
136 Jure Žabjek (Unior/Devinci Factory Racing)
152 Rudi Pintar (Sinter Brakes Team)
161 Matic Kvas (DH Visit Pohorje)

Žene
5 Monika Hrastnik (Dorval AM)
23 Špela Horvat (BeFly World Team)

Juniori
16 Žak Gomilšček (Sinter Brakes Team)
48 Gašper Jurečič (Rajd Ljubljana)
55 Marko Niemiz (Sinter Brakes Team)

Popis prijavljenih

Novosti

Natjecatelji će subotnje popoodnevne kvalifikacije prvi puta startati u obrnutom redoslijedu, to jest, broj 1 će startati na samom kraju.

Broj finalista smanjen je u odnosu na lani. U nedjeljnom finalu startati će se samo najbržih 15 seniorki, 60 seniora i 20 juniora iz kvalifikacija, uz sve juniorke koje završe kvalifikacije. Start je zajamčen i svim “zaštićenim” natjecatelji(ca)ma koji se zbog problema nisu u finale.

Popis “zaštićenih” uključuje 20 seniora, 10 seniorki te po tri juniora i juniorke.

Na uvodnoj fotografiji je Jure Žabjek, foto Andras Oravecz

Pročitaj i:
VIDEO: Tahnée i Vali pokazale su nam stazu u Mariboru

Prati nas