27. travnja 2019

U ženskoj konkurenciji najbrža je bila Tracey Hannah, a u muškoj Mark Wallace. Kvalifikacijske vožnje obilježili su promjenjivi vremenski uvjeti tako da je ukupno najbrže vrijeme zabilježio – junior. Monika je bila četvrta, Jure osmi!

Danas su održane kvalifikacijske vožnje prve utrke prve utrke ovogodišnjeg Svjetskog kupa u MTB spustu. Na Mariborskom su Pohorju, po promjenjivim vremenskim uvjetima, u seniorskoj konkurenciji najbrži bili Australka Tracey Hannah (Polygon UR) i Kanađanin Mark Wallace (Canyon Factory Racing).


Mark Wallace


Tracey Hannah

U ženskoj konkurenciji iza Australke plasirale su se Britanke Rachel Atherton (Atherton Bikes) i Tahnee Seagrave (Transition Bikes / Muc-Off), četvrta je bila njemačka prvakinja Nina Hoffmann, a odlična peta bila je Monika Hrastnik (Dorval AM), koja je za Hannah zaostala 7,14 sekundi.

“Zadovoljna sem. Prva prolazna vremena bila su u redu, a posljednji dio staze prošla sam s rezervom“ kaže Monika. Previše sam kočila kada sam shvatila koliko je staza mokra. Nadam se da će sutra biti suho, ali vidjet ćemo“.

U muškoj konkurenciji iza Wallacea plasirali su se Amerikanac Aaron Gwin (Intense Factory Racing) i Kanađanin Finn Iles (Specialized Gravity).

Slovenska uzdanica, Jure Žabjek, startao je s visokim brojem 136, zbog manjka bodova nastalog uslijed lanjske ozljede. Na oduševljenje domaćih navijača plasirao se na osmo mjesto! Za Wallaceom je zaostao pet i pol sekundi no unatoč tome zabilježio je svoj dosad najbolji rezultat u kvalifikacijama Svjetskog kupa.

“Nisam znao što mogu očekivati ​​na stazi, zbog primjenjivog vremena. Dao sam sve od sebe, ali imao sam osjećaj da vozim sporo. Rezultat je zaista fantastičan“ kazao je Jure.

 

Predstavnici hrvatske reprezentacije završili su svoje kvalifikacijske vožnje no nisu se plasirali u finale:

 

122 – Noa Radolović

129 – Ivan Bašić

140 – Berislav Topol

U juniorskoj konkurenciji dominirao je prošlogodišnji ukupni pobjednik Svjetskog kupa, Francuz Thibaut Daprela (Commencal Vallnord) s najbržim ukupnim vremenom, brži od Wallacea za gotovo 13 sekundi. U kategoriji juniorki situacija je bila još jasnija. Najbrža je bila nepobjediva Austrijanka Valentina Hoell (SRAM TLD Racing) s više od devet sekundi prednosti, s vremenom s kojim bi bila druga u seniorskoj konkurenciji!

 
Sutra, u nedjelju, finale je na rasporedu od 9:45; prvo kreću juniorke, pa od 10:15 juniori, a nakon još jednog treninga na rasporedu su seniorke od 12:30 te seniori od 13:30.

Rezultate kvalifikacija za finalne vožnje potraži na uci.org

Fotografije: Andras Oravecz @andras_oravecz
Na naslovnoj fotografiji su Noa Radolović i Berislav Topol, za vrijeme službenog treninga (foto: Miha Skirt)

Pročitaj i:
VIDEO: Upoznaj stazu Svjetskog kupa u Mariboru
Svjetski kup Maribor: Startati će…
VIDEO: Tahnée i Vali pokazale su nam stazu u Mariboru

Prati nas