11. ožujka 2020

Kako bi se spriječilo širenje novih infekcija Corona virusa otkazan je termin prvog kola Svjetskog DH kupa, 21. i 22. ožujka. Spust u Portugalu otkazan je do daljnjeg

Kako bi se spriječilo širenje novih infekcija Corona virusa otkazan je termin prvog kola Svjetskog DH kupa, 21. i 22. ožujka.

 

Glasine koje su se proširile sinoć, a koje su neslužbeno potvrdili i pouzdani izvori, jutros je potvrdila i Međunarodna biciklistička federacija (UCI). Jučer je gradonačelnik Louse otkazao sve događaje tijekom ožujka, a portugalska vlada zabranila događaje na otvorenom s više od 5000 posjetitelja.

 

Tog datuma u Louzanparku neće biti događaja, ali nije rečeno hoće li organizatori dobiti novi termin, pa je za sada događaj odgođen na još nepoznati termin.

Cjelovita službena izjava UCI – na uci.org

Organizatori druge i treće utrke spusta Svjetskog kupa u Mariboru i Lošinju, koje su predviđene za prva dva vikenda u svibnju, imaju dovoljno vremena, prate situaciju i još uvijek ne moraju razmišljati o tako ekstremnim mjerama.

 

Zanimljivo, ovakve probleme nemaju organizatori Svjetskog e-MTB kupa koji je u Monaku počeo prošlog vikenda, s manje od 30 natjecatelja i vjerojatno s tek nešto više gledatelja.

 

UCI nije poduzeo opće mjere u vezi planiranih utrka već se prilagođava svakom pojedinom događaju.

Prati nas