22. travnja 2018

Kakva je to bila utrka danas! Ako niste bili na licu mjesta… nadamo se da ćete imati jednaku priliku i slijedeće godine. Javljamo najvažnije novosti s prve utrke u UCI Svjetskom kupu u MTB spustu u 2018.!

Kakva je to bila utrka danas! Ako niste bili na licu mjesta… nadamo se da ćete imati jednaku priliku i slijedeće godine. Javljamo najvažnije novosti s prve utrke u UCI Svjetskom kupu u MTB spustu u 2018.!

Muški elite

Pobjednik u seniorskoj kategoriji je nitko drugi do branitelj naslova iz 2017. Amerikanac Aaron Gwin (YT-Mob). U subotu je bio treći u kvalifikacijama, a na kraju pobjednik finala sa 79 stotinki (!) prednosti ispred drugoplasiranog zemljaka Luce Shawa (Santa Cruz Syndicate). Treći je bio mladi Australac Lucas Dean (Intense Factory Racing), uz sekundu i 35 stotinki zaostatka.

Četvrti je bio Novozelanđanin Sam Blenkinsop (Norco Factory Team), a na petom mjestu još jedan Amerikanac Dakotah Norton (Unior/Devinci Factory Racing) koji je tako ostvario prvo mjesto na postolju Svjetskog kupa za jednu slovensku ekipu!

Slovenski su predstavnici ostvaril odlične rezultate, obzirom na brutalnu konkurenciju. Jure Žabjek (Unior/Devinci) je bio 31., a Miran Vauh (KK Črn trn) ostvario najbolji rezultat u karijeri u Svjetskom kupu, 34. mjesto na Lošinju. Čestitamo!

Žene elite

I u ženskoj konkurenciji odbrana naslova pobjednice Svjetskog kupa. Francuskinja Myriam Nicole (Commencal / Vallnord) je uz prednost od 3,55 sekunde bila bolja od “kraljice”, Britanke Rachel Atherton (Trek Factory Racing DH) na drugom te 3,77 ispred još jedne Britanke, Tahnee Seagrave (Transition Bikes / Muc-Off Factory), koja je bila treća.

Slijedile su još dvije Francuskinje: Marine Cabirou (VoulVoul Racing) na 4. te nevjerojatna 37-godišnja Cecile Ravanel, nekada olimpijska kroserica, pa endurašica, koja se plasirala na 5. mjesto. Malo je nedostajalo da se na postolje popne Monika Hrastnik (Črn trn) koja je 6. mjestom ostvarila svoj najbolji rezultat u Svjetskom kupu.


U kategoriji juniora pobijedio je Francuz Thibaut Daprela (Commencal / Vallnord), a među juniorkama najbolja je bila Austrijanka Valentina Hoell.

Klanjamo se do poda organizacijskoj ekipi iz MTB TrbovljeAK Lošinj i turističkih zajednica. O tome će se još dugo govoriti.

Svjetski kup na Lošinju u 2019? Pričekajmo još malo, jer službeni kalendar nije objavljen.

Rezultati na uci.ch

Snimka finala na redbull.tv – muški
Snimka finala na redbull.tv – žene

Pročitaj i:
Rachel Atherton i Brook Macdonald najbrži u kvalifikacijama na Lošinju
(FOTO) Svjetski MTB kup Lošinj: Zatišje pred buru

Na uvodnoj fotografiji: Aaron Gwin, sve fotografije  Miha Skrt

Prati nas