3. siječnja 2019

Aktualna svjetska XCO prvakinja objavila je svoju odluku o promjeni sredine od početka 2019. Vlasnica majice duginih boja u ženskoj elitnoj kategoriji pridružiti će se svjetskom prvaku Ninu Schurteru

Nova zvijezda MTB sporta, Amerikanka Kate Courtney pridružila se sedmostrukom svjetskom XCO prvaku Ninu Schurteru. Mada sam emocionalno povezan s određenom robnom markom i njenim natjecateljima potpuno mi je jasno kako karijera tako mlade natjecateljice kao što je Kate Courtney ne može i ne smije biti vezana za samo jednu ekipu.

Promjene su pokretač napretka kako u životu tako i u sportu, a karijera sportaša izgrađuje se godinama. Zbog toga predug boravak u jednoj ekipi može donijeti stagnaciju. Kate se zbog toga pridružuje drugoj globalno jakoj marki. Umjesto Specializeda to je Scott. Ekipa Thomasa Frischknechta biti će novi sportski dom za Kate Courtney.

Thomas Frischknecht više se puta dokazao kao uspješan lovac na perspektivne natjecatelje, a ovaj puta je ostvario pun pogodak. Ugovor s Kate potpisan je naime još prije Svjetskog prvenstva u švicarskom Lenzerheideu (na kojem je Kate zaslužila svoju majicu duginih boja).

Na taj je način uštedio nešto „švicaraca“, no u brdskom biciklizmu se ionako ne okreću svote zbog kojih bi Kate bila na velikom gubitku, u odnosu na situaciju da je ugovor potpisala kao aktualna svjetska prvakinja.

Tako će ekipa Scott Sram u 2019. raspolagati objema elitnim majicama svjetskih prvaka u olimpijskom krosu. Aktualni svjetski prvak u muškoj kategoriji je, naravno, Nino Schurter, a svjetska prvakinja Kate Courtney će upotpuniti sliku. Dugoročni cilje ekipe su, naravno, Olimpijske igre u Tokiju 2020., a Thomas Frischknecht ne skriva da bi se rado opet okitio obama naslovima olimpijskih pobjednika. Novi ugovor znatno poboljšava izglede da se to i ostvari. 

Za Kate ne sumnjamo kako će se dobro snaći u ekipi svjetskih prvaka. Njena vizija, disciplina i “winning way“ obećaju nam spektakularnu borbu protiv donedavne ekipne kolegice Annike Langvad koja je sada neupitna ženska zvijezda u ekipi Specialized Racing..

Naslovna fotografija: Scott

Prati nas