“On-off
Bike park Tršće “Ciklocentar” Human Fish Gravel SloEnduro
9. kolovoza 2017

U kalendaru EWS za slijedeću sezonu, našla se i međunarodna enduro utrka u austrijskoj i slovenskoj Koroškoj, poznata pod imenom Black Hole enduro.


Svjetska enduro serija (Enduro World Series – EWS) danas je objavila kalendar za sezonu 2018. Utrku serije prvi put ugostit će Austrija i Slovenija i to zajedno: 30. lipnja i 1. srpnja će se na Peci u austrijskoj Koroškoj i na Jamnici u slovenskoj Koroškoj odvijati četvrta utrka serije.

Ovako su ju opisali u objavi za medije:
Četvrtu utrku ugostit će nova lokacija, utrka će se prvi put odvijati u dvije države – u Sloveniji i Austriji. Utrka započinje na Jamnici u Sloveniji na prekrasnim ručno izgrađenim singlicama, sljedećeg dana seli se na Pecu u Austriji. Tamo natjecatelje čekaju etape, koje će biti među najdužima u povijesti EWS, a između ostalog i podzemni prijevozi. To će zasigurno biti jedna od najuzbudljivijih utrka do sada.

EWS će u svojoj šestoj sezoni održati osam utrka na tri kontinenta. Utrka, koju u ovom dijelu svijeta poznajemo pod imenom Black Hole enduro, jedna je od četiri nove u seriji. Ove se godine bodovala i za kvalifikacijsku ljestvicu EWS.

Iz Črne luknje

“Ponosni smo, da smo se uspjeli kandidirati,” izjavio je suorganizator Black Hole endura i festivala Black Hole Anej Štrucl. “Cijeli team se trudio za to i dokazujemo da imamo potencijal za evente na najvišem nivou. Baza eventa bit će na Peci, a slovenska organizacija barem ekvivalentna austrijskoj.”

Zbog ranijeg datuma utrke, sljedeće godine će se i cijeli festival održati ranije

Iz Whistlera, gdje se održava 7. ovogodišnja utrka

“Ponosno obznanjujemo novu sezonu i pozdravljamo nekoliko novih ugostitelja te nekoliko klasika,” izjavio je direktor EWS Chris Ball. “Lijepo je vidjeti, kako disciplina raste. Mislimo, da za 2018. godinu imamo najbolji odnos drame, putovanja, uzbuđenja i avanture, s jedne strane, te ne preteške logistike za natjecatelje i atraktivnosti za gledatelje s druge.”

Kalendar EWS 2018

24./25. ožujak – Lo Barnechea, Čile
31. ožujak/1. travanj – Manizales, Kolumbija
12./13. svibanj – Olargues – Montagnes du Caroux, Francuska
30. lipanj/1. srpanj – Petzen-Jamnica, Austrija/Slovenija
21./22. srpanj – La Thuile, Italija
12. kolovoz – Whistler, Kanada
22./23. rujan – Ainsa-Sobabre, Španjolska
29./30. rujan – Finale Ligure Italija

Ako ne vjerujete :D, provjerite i na www.enduroworldseries.com

Pogledajte još
Video from 2017 Black Hole Enduro

Bike park Tršće “Ciklocentar” Human Fish Gravel SloEnduro
Prati nas