1. srpnja 2017

Spektakularno muško finale, zanimljiva utrka djevojaka. Četvrta utrka Svjetskog kupa u spustu je završena. Spustaši sele u Švicarsku.

Prvi dio dvostrukog programa u Andori je završio. Novi pobjednici, borbe na nož, atraktivni padovi i još mnogo toga … Nakon Svjetskog kupa u Andori, već sljedeći vikend slijedi utrka u švicarskom Lenzerheideu.

Muški

Puno padova u finalu, posebice kod zadnjih trideset natjecatelja. Ružan pad Moira, prazna guma Shawa, pad Braningana, proklizavanje Greenlanda, … I zatim najboljiRodeo Dannyja Harta (MS Mondraker). Ovog puta je njegov Summum bio na 27,5-inča. Loic Bruni (Specialized Factory) je za Hartovim vremenom zaostao samo 3 stotinke sekunde! Četvrti s kvalifikacija Aaron Gwin (THE YT Mob) je s malim greškama u gornjem dijelu i skoro sekundom i pol zaostatka u donjem dijelu uspio sniziti na samo 0,154 sekunde … Loris Vergier, pretpredzadnji na startu, je s više od četiri sekunde zaostatka za Hartom zaostao previše i tako se uvrstio iza vodeće trojice.


Troy Brosnan (Canyon Factory)

Greg Minnaar (Santa Cruz Syndicate), predzadnji na startu, bio je prvi koji je u gornjem dijelu uspio poništiti ogromnu prednost Harta. U donjem dijelu je prednost samo povećavao i bez obzira na grešku tik pred ciljem za više od dvije sekunde poboljšao Hartovo vrijeme. Najbolji u kvalifikacijama, Australac Troy Brosnan (Canyon Factory) u gornjem dijelu je nizao najbolji split time, u donjem dijelu zaostajao samo desetinku za Minnaarem, i na kraju mu je uspjelo pobijediti za 0,220 sekunde!

Konačni poredak: Brosnan, Minnaar, Hart, Bruni, Gwin!
U ukupnom poretku Svjetskog kupa još uvijek vodi Greg Minnaar, koji ima 103 boda prednosti pred Aaronom Gwinom, na trećem mjestu je Troy Brosnan, koji zaostaje za 130 bodova.

Ukupni poredak 

Djevojke

Myriam Nicole (Commencal / Vallnord) je velika pobjednica utrke u AndoriNa svoju drugu pobjedu u Svjetskom kupu čekala je od 2011. godine. Najbolja u kvalifikacijama, Australka Tracey Hannah (Polygon UR), je nakon odličnog gornjeg dijela i prednosti od skoro sekunde, pala zbog čega joj je pobjeda skliznula kroz prste. Tako je pobjeda pripala Francuskinji, čiji tim ima sjedište u Andori. Na drugo mjesto se plasirala Britanka Tahnee Seagrave (Transition Bikes / FMD Factory), koja je za Myriam zaostala skoro tri sekunde.


Myriam Nicole (Commencal Vallnord)

Na treće se mjesto uvrstila još jedna Francuskinja. Sestra Uniorovog Rudya, Marine Cabirou (VV Racing) je zaostala osam sekundi. Samo šest desetinki za Cabirouevo, na četvrtom mjestu bila je Rachel Atherton (Trek Factory Racing) koja se vratila nakon ozljede. Tracey Hannah završila je na 9. mjestu, ali još uvijek je uspjela zadržati vodstvo u ukupnom poretku Svjetskog kupa. Sada ima samo pet bodova prednosti pred današnjom pobjednicom i 56 pred trećeplasiranom Tahnee Seagrave.

Ukupni poredak

Juniori

Bez iznenađenja. Kanadska munja Finn Iles (Specialized Gravity) nastavlja pobjednički niz. Ako je na kvalifikacijama njegova prednost iznosila samo nekoliko desetinki, današnja je pobjeda bila mnogo uvjerljivija. Britanca Matta Walkera (Madison Saracen Factory) prestigao je za skoro 5 sekundiNa treće mjesto se s 8,7 sekundnim zaostatkom uvrstio Britanac Kade Edwards (Trek Factory DH). U ukupnom poretku je Iles još povećao prednost pred Walkerom, koji je ove godine zabilježio jednu nulu. Prednost Ilesa iznosi 80 bodova.


Finnley Iles (Specialized Gravity)

Ukupni poredak

Autor fotografija Klemen Humar


Prati nas