23. rujna 2019

Za 39-letno Slovenko v Švici tretja kolajna s SP v tej disciplini, druga srebrna. Prvaka Pauline Ferrand Prevot in Leonardo Paez.

Francuskinja Pauline Ferrand Prevot, nakon početka sezone obilježenog operacijom vene, svojoj je kolekciji duginih majica u nedjelju dodala još jednu, šesti put u elitnoj kategoriji. Ove godine već je osvojila zlato  u olimpijskom krosu, a poznato je da je 2015. istodobno bila svjetska prvakinja na cesti, cklokrosu i olimpijskom krosu.

Blaža Pintarič  još je jednom postala svjetska doprvakinja u MTB maratonu, naravno u dresu slovenske reprezentacije. Na trasi dugoj 70 km u Grächenu, u kantonu Wallis na jugu Švicarske, uz visinsku razliku od 3.000 m, zaostala je samo za pobjednicom. Razlika između Pauline i Blaž iznosila je jednu minutu i 53 sekunde. Južnoafrikanka Robyn De Groot je zauzela treće mjesto sa 47 sekundi zaostatka za Slovenkom.

Blaža Pintarič (39) već je osvojila srebrnu medalju na SP u MTB maratonu 2005. godine u Lillehammeru u Norveškoj, a godinu dana ranije u Bad Goisernu u Austriji bila je treća. U srpnju ove godine bila je druga na Europskom prvenstvu u maratonu u Kvamu u Norveškoj iza Talijanke Mare Fumagalli, koja je trenutno suspendirana. Iz 2004. i 2005. godine Blaža također ima zlato i broncu s EP-a.

U muškoj kategoriji novi prvak je Kolumbijac Leonardo Paez , drugi je bio Čeh Kristian Hynek, a treći Talijan Samuele Porro.

 

S nedjeljne utrke izostali su aktualna svjetska prvakinja i aktualni svjetski prvak, Annika Langvad (DEN) i Henrique Avancini (BRA).

Rezultati

Organizatori su, u suradnji s UCI-jem, pripremili i vrlo gledljiv webcast s kamerama na e-bajkovima i bespilotnim letjelicama (dronovima):



www.bike-graechen.ch

Fotografije organizator

Prati nas