Leogang, svetovno prvenstvo, Thomas Pidcock
9. listopada 2020

Mladi Britanac u dva je dana došao do svog drugog svjetskog naslova. Ovaj put u olimpijskom krosu u kategoriji U23. Anthony Bilić 64. …

Nakon dva dana sunčanog vremena, staza nije bila niti malo suša, a sasvim sigurno niti brža. Ciklokros uvjete najbolje je iskoristio Britanac koji je deklasirao vrlo jaku konkurenciju u muškoj kategoriji U23.

Tom Pidcock: Posljednja sezona u U23 i dva svjetska naslova

Thomas Pidcock je u obje utrke Svjetskog  kupa u Novom Mestu u Moravskoj potvrdio primat. S dvije pobjede u Svjetskom kupu glasio je kao glavni favorit za naslov u kategoriji U23. Nitko, međutim, nije očekivao njegovu toliko superiornu vožnju, poput one u e-MTB krosu.

U startnom krugu bio je drugi, no ubrzo je preuzeo vodstvo, sve do kraja utrke. U međuvremenu je napravio tri najbrža kruga, a samo je jedan krug „ukrao“ Švicarac Roth, i to samo za sekundu razlike. Za cilj i drugi svjetski naslov trebalo mu je sat, 8 minuta i 15 sekundi.

Na drugom mjestu je bio Amerikanac Christopher Blevins , koji je zaostao minutu i 52 sekunde, a treći je bio Švicarac Joel Roth, koji je zaostao tri minute i 5 sekundi.

Anthony Bilić i izbornik Pavao Roset uoči starta (foto: HBS)

Anthony Bilić bio je jedini hrvatski predstavnik i u teškim je uvjetima zauzeo 64. mjesto.

Rezultati

Sutra su na rasporedu tri utrke u olimpijskom krosu. U kategoriji mlađih seniorki nastupiti će Karmen Škiljić, a u seniorskoj konkurenciji  Matija Meštrić. Prijenos uživo, samo za seniorske kategorije, pogledaj na Red Bull TV.

Foto Moritz Ablinger

Pročitaj i
SP Leogang Report (dan 2.): Juniorski XC naslovi za Austrijanku Mitterwallner i Nijemca Krayera
SP Leogang Report (dan 1.): Pidcock i Pugin osvojili zlata u e-MTB krosu
SP Leogang Report (dan 1.): Slavlje Francuza u štafeti
Najavljujemo: Svjetsko MTB prvenstvo Saalfelden Leogang

Video: Thomas Pidcock o današnjoj utrci

🗣"This is my last U23 race so it's nice to finish on a high"Tom Pidcock talks about his win, and offers some encouragement to the next generation to try all different cycling disciplines 👇

Objavil/a UCI Mountain Bike dne Petek, 09. oktober 2020
Prati nas