Leogang, svetovno prvenstvo, štafete
Parenzana gravel Race
Bike park Sljeme OglasivaciHR Human Fish Gravel SloEnduro
8. listopada 2020

Prva utrka prvog dana 31. Svjetskog MTB prvenstva bila je, po običaju, štafeta. Natjecatelji(ce) su se morali se nositi s tehnički zahtjevnom stazom, brojnim usponima te skliskim i blatnjavim spustovima, po jakoj kiši…

Varljivo jesensko vrijeme pokazalo je svoje pravo lice jučer u Leogangu, u AustrijiPrva na rasporedu SP u brdskom biciklizmu bila je štafetna utrka.

Blatno, mokro i sklisko

Dvanaest reprezentacija, svaka sa po šest natjecatelj(ic)a (po jedan predstavnik iz svake kategorije),izašlo je na stazu po jakoj kiši. Morali su se nositi s tehnički zahtjevnom stazom, brojnim usponima te skliskim i blatnjavim spustovima. Pobjedničkoj štafeti trebalo je sat, 27 minuta i 34 sekunde za utrku od šest krugova.

Koja je reprezentacija najbolje rasporedila snage?

Koga prvo poslati u bitku? Ostaviti najjačeg predstavnika za zadnji krug? Možda izgorjeti najbolje “metke” odmah na početku? Različita taktika izbornika, te na kraju velika pobjeda Francuza, koji su se nakon početnog četvrtog mjesta u drugoj polovici treće runde probili na prvo mjesto i zadržali ga do kraja. Za Francusku su nastupili Mathis Azzaro, Luca Martin, Loan Lecomte, Lena Gerault, Olivia Onesti i Jordan Sarrou.

Na drugo mjesto plasirala se talijanska ekipa (Luca Braidot, Eva Lechner, Filippo Agostinacchio, Nicole Pessi, Marika Tovo i Yuri Zanotti). Njihovo vrijeme u finišu je minutu i 35 sekundi veće u odnosu na pobjednike. Treće mjesto, nakon pretposljednjeg mjesta u prvom krugu i stalnog napredovanja u poretku osvojili su Švicarci (Luke Wiedmann, Thomas Litcher, Sina Frei, Noelle Buri, Elisa Alvarez i Alexandre Balmer). Njihov je zaostatak bio 2 minute i 6 sekundi.

Rok Naglič (Slovenija)

Foto: Grega Stopar (Naslovna fotografija: Jordan Sarrou pobjednički ulazi u cilj)

Pročitaj i
Najavljujemo: Svjetsko MTB prvenstvo Saalfelden Leogang

Bike park Sljeme Human Fish Gravel SloEnduro OglasivaciHR
Prati nas