Leogang, svetovno prvenstvo, štafete
8. listopada 2020

Prva utrka prvog dana 31. Svjetskog MTB prvenstva bila je, po običaju, štafeta. Natjecatelji(ce) su se morali se nositi s tehnički zahtjevnom stazom, brojnim usponima te skliskim i blatnjavim spustovima, po jakoj kiši…

Varljivo jesensko vrijeme pokazalo je svoje pravo lice jučer u Leogangu, u AustrijiPrva na rasporedu SP u brdskom biciklizmu bila je štafetna utrka.

Blatno, mokro i sklisko

Dvanaest reprezentacija, svaka sa po šest natjecatelj(ic)a (po jedan predstavnik iz svake kategorije),izašlo je na stazu po jakoj kiši. Morali su se nositi s tehnički zahtjevnom stazom, brojnim usponima te skliskim i blatnjavim spustovima. Pobjedničkoj štafeti trebalo je sat, 27 minuta i 34 sekunde za utrku od šest krugova.

Koja je reprezentacija najbolje rasporedila snage?

Koga prvo poslati u bitku? Ostaviti najjačeg predstavnika za zadnji krug? Možda izgorjeti najbolje “metke” odmah na početku? Različita taktika izbornika, te na kraju velika pobjeda Francuza, koji su se nakon početnog četvrtog mjesta u drugoj polovici treće runde probili na prvo mjesto i zadržali ga do kraja. Za Francusku su nastupili Mathis Azzaro, Luca Martin, Loan Lecomte, Lena Gerault, Olivia Onesti i Jordan Sarrou.

Na drugo mjesto plasirala se talijanska ekipa (Luca Braidot, Eva Lechner, Filippo Agostinacchio, Nicole Pessi, Marika Tovo i Yuri Zanotti). Njihovo vrijeme u finišu je minutu i 35 sekundi veće u odnosu na pobjednike. Treće mjesto, nakon pretposljednjeg mjesta u prvom krugu i stalnog napredovanja u poretku osvojili su Švicarci (Luke Wiedmann, Thomas Litcher, Sina Frei, Noelle Buri, Elisa Alvarez i Alexandre Balmer). Njihov je zaostatak bio 2 minute i 6 sekundi.

Rok Naglič (Slovenija)

Foto: Grega Stopar (Naslovna fotografija: Jordan Sarrou pobjednički ulazi u cilj)

Pročitaj i
Najavljujemo: Svjetsko MTB prvenstvo Saalfelden Leogang

Prati nas