15. ožujka 2018

Već u nedjelju je u Moši pri Gorici na rasporedu prvi test iz serije 4Fun s GoEndurom, a tjedan dana kasnije „prva liga“ starta u Ajdovščini s endurom Kamplc.

Snijeg polako ali sigurno kopni, baš kako je naručeno. No i bez toga sezona brdskog biciklizma mora započeti, čega se drže i u domaćoj enduro seriji. Utrke započinju u nešto vremenski ugodnijem primorskom predjelu. Već ovoga vikenda će u Moši (Mossa) kod Gorice biti otvorena sezona lakših utrka pod zajedničkim nazivnikom GoEnduro 4Fun.

 

Klub Caprivesi iz Gorice treću godinu zaredom organizira enduro po obroncima Goriških Brda. U prvom je izdanju pobijedio Matjaž Istenič (Energijateam.com), a drugi je bio Peter Mlinar (KK Črn trn). Lani su dominirali domaćini pa je pobijedio Stefano Braidot (Caprivesi). U ženskoj konkurenciji najbrža je bila Austrijanka Yana Dobnig (RLM Mondraker Racing Team).


Lanjski pobjednici GoEndura Yana i Stefano

Trasa će biti dugačka 25 km s visinskom razlikom od oko 800 m te će uključivati pet brzinaca. Na nekim stazama vozit će se više no jednom, a organizatori su pripremilii jednu sasvim novu stazu.

 

Prvi start na rasporedu je od 10:30. Prijave su otvorene do 15. ožujka. Više informacija dostupno je na www.sloenduro.com/gorizia-enduro-4fun-2018

 

Serija 4Fun ove godine uključuje šest utrka u Hrvatskoj, Italiji i Sloveniji. Kalendar je ovdje

{loadposition inside}

Slijedi Kamplc enduro

U Moši se možda na startu neće pojaviti svi najbrži enduraši u regiji, no sigurno će se svi okupiti tjedan dana kasnije, u nedjelju 25. ožujka iznad Ajdovščine, na drugom Kamplc enduru koji će se održati na toj lokaciji. To će biti prva utrka u seriji SloEnduro u ovoj sezoni. U pet sezona SloEnduro se etablirao kao jedna od najjačih regionalnih liga u brdsko biciklističkom enduru u Europi.

 

Ista ova utrka koju organizira klub Kampelc i z Ajdovščine zaključila je prethodnu sezonu 2017. te je još u živom sjećanju natjecatelja. Ove godine staza će biti manje zahtjevna nego lani, s dvije etape manje i par stotina metara manje penjanja. Kamplc enduro 2018 će se sastojati od pet brzinaca, uz između 900 i 950 visinskih metara uspona.


Navijači su uvijek glasni u Ajdovščini  –  foto: Matic Slam

Brzinci će se odvijati u blizini organizacijskog prostora pred Kućom mladih na području nekadašnje vojarne Pale. Otpali su brzinci koju su udaljeni od te lokacije. Prvi će natjecatelj biti na stazi od 10, a u cilju će ga očekivati do 15:00. Detaljnu trasu organizator će objaviti u petak prije utrke. Subota će biti rezervirana za trening, a biciklisti će do startova brzinaca dolaziti na vlastiti pogon.

 

Prošle godine na Kamplcu su pobijedili austrijska Štajerka Petra Bernhard i slovenski Korušac Vid Peršak (oboje Team Dorrong), koji su lani ujedno i osvojili ukupni poredak serije SloEnduro.


Petra i Vid lani su bili najbrži na Kamplcu te su osvojili SloEnduro

Prijave već otvorene i ostati će takvima do 22. ožujka. Podrobnije o Kamplc enduru čitajte na www.sloenduro.com/kamplc-enduro-2018

 

Serija SloEnduro ove se godine sastoji od pet utrka, četiri su u Sloveniji,  a finale će biti u Grožnjanu. Kalendar

 

Neka sezona počne!

 

 

www.sloenduro.com

Prati nas