4. travnja 2017

Ovaj vikend održat će se prva utrka slovenskog kupa u biciklističkom enduru. Jurit će se po Grožnjanu.

Slovenski kup u biciklističkom enduru, SloEnduro, započinje ovaj vikend u Grožnjanu gdje će se održati prva od ukupno šest ovogodišnjih utrka. Osim u Hrvatskoj, ovo međunarodno natjecanje održat će se u Sloveniji, Italiji i Austriji.

Pet spustova i prijelazne etape

Utrka se, kao i obično, sastoji od pet različitih „brzinaca“ čije se vrijeme mjeri samo na spustu i prijelaznih etapa – transfera, koji nisu važni za konačni rezultat iako ih vozači moraju odraditi u zadanom vremenu. Riječ je o jednoj od najzanimljivijih biciklističkih disciplina koja zbog spusta zahtjeva izvrsnu tehničku spretnost, ali i izdržljivost na prijelaznim etapama.

Prošlogodišnji pobjednik Vid Peršak

Više od 100 natjecatelja

Kako kažu organizatori za sada se prijavilo više od stotinu natjecatelja, a prijave su još uvijek otvorene. Vozači dolaze iz desetak europskih zemalja i u Grožnjanu će boraviti nekoliko dana. U subotu 8. travnja na rasporedu su slobodni treninzi, upoznavanje staze i večernji prolog. Dan kasnije, u deset sati, održat će se glavna manifestacija.

Staze su različitih karakteristika i podloga. Nova lanjska staza koja se sa vrha Sv. Juraja spušta do Kostanjice će ove godine nositi i posebnu nagradu sponzora serije Kenda Tyres, proizvođača guma, jer će se bodovati kao „Kenda Stage“. Pobjednik će se znati nakon zadnjeg spusta koji kreće s glavnog trga i nakon kratke vožnje samim mjestom spušta se u dolinu.

 

Kako je bilo prošle godine pogledajte u sljedećem videu:

Prati nas