SloEnduro 2021
18. siječnja 2021

Pred nama je deveta sezona naše/regionalne/slovenske međunarodne serije u disciplini MTB enduro. Zbog još uvijek neizvjesne situacije, većina utrka je planirano unutar granica dežele, a finale je, kao i obično, rezervirano za Grožnjan…

U planu za 2021. je šest utrka serije SloEnduro, to jest „prve lige“ s bodovanjem za ukupni poredak, a pored toga i dvije utrke serije SloEnduro 4Fun koja ne nosi bodove.

Klasična odredišta i organizatori vraćaju se u prvu ligu od sredine svibnja, sve do prvog vikenda u listopadu: Cerkno, Ajdovščina, Novo mesto (prvi puta u prvoj ligi), Petzen / Jamnica, Kočevje Grožnjan. Sezonu će obogatiti dvije utrke serije 4Fun u Ilirskoj Bistrici i u Ljubljani.

Jednodnevni raspored

Vremenski raspored utrka u prvoj ligi biti će prilagođen aktualnoj situaciji. Iako su utrke serije 4Fun uvijek jednodnevne, ove će se godine i sve utrke serije SloEnduro održavati u jednom danu. Nedjeljom će prvo izvesti jednu vožnju za trening na svim trasama, a zatim još i vožnju za utrku. Obje vožnje vozit će se po vremenskom rasporedu, samo će vrijeme izvođenja treninga biti produljeno, kako bi natjecatelji(ce) imali više vremena za pregled trasa.

Organizatori će subotom označavati trase dogovoru s tehničkim delegatom, ali trening neće biti dozvoljen. No, kako bi se u subotu na mjesto događaja privukli biciklisti, organizirat će se vožnje drugim rutama.

Ukupna visinska razlika nedjeljnog treninga i utrke biti će između 1200 i 1600 m., a za kategorije U15 i U17 najviše 800 m.

Pojedinosti o novom formatu slijede.

Kalendar događaja SloEnduro za 2021. godinu

  • 16. svibnja – Enduro Cerkno (ŠD Pedala Cerkno) – SloEnduro 1
  • 23. svibnja – Kamplc enduro, Ajdovščina (DK Kampelc) – SloEnduro 2
  • 6. lipnja – Bike Beer Fest Enduro, Ilirska Bistrica (GKD Borovci) – SloEnduro 4Fun 1
  • 20. lipnja – Enduro Gorjanci, Novo mesto (RKD Zverinice) – SloEnduro 3
  • 23. srpnja – Black Hole Enduro, Petzen / Jamnica (MTB Koroška) – SloEnduro 4, kvalifikacijska utrka za EWS
  • 29. kolovoza – Enduro Kočevje (KD Melamin) – SloEnduro 5
  • 12. rujna – Staze Golovec, Ljubljana (ŠD Golovec trails) – SloEnduro 4Fun
  • 3. listopada – Enduro Grozni, Grožnjan (BBK Grožnjan) – SloEnduro 6

www.sloenduro.com

Foto Anže Petkovšek

Pročitaj i
Proglašeni su najbolji u SloEnduro 2019… A najbolji događaj je… Enduro Grozni!

Prati nas