Ciklokros svetovni pokal
13. studenoga 2023

Sezona je proteklog vikenda nastavljena u Belgiji. Najbolji natjecatelji i natjecateljice u ciklokrosu nastupili su u trećoj utrci Svjetskog kupa, tjedan dana nakon EP…

Dendermonde je prošlog vikenda treću godinu zaredom bio domaćin utrke Svjetskog kupa u ciklokrosu. 

Muškarci elite: Ronhaar do prve pobjede

Dvadesetdvogodišnji Nizozemac Pim Ronhaar (Baloise Trek Lions) pobjegao je suparnicima u drugoj polovici utrke i u cilju došao do prve seniorske pobjede u Svjetskom kupu. Drugo mjesto osvojio je njegov ekipni kolega, CX veteran i pobjednik druge ovogodišnje utrke, Nizozemac Lars Van Der Haar. Belgijanac Laurens Sweeck (Crelan Corendon) uspio je doći do trećeg mjesta čime je izjednačio svoj rezultat iz druge ovogodišnje utrke koja je održana u Maasmechelenu.

Nakon tri utrke, poredak na vrhu je sljedeći: Na vrhu je Van Der Haar (91 bod), drugi je Belgijac Eli Iserbyt, ima 82 boda, a treći je jučerašnji pobjednik Ronhaar, koji ima tri boda manje.

Žene elite: Alvorado u brzini više

Nizozemka Ceylin Del Carmen Alvorado (Alpecin – Deceuninck) je uvjerljivo slavila u jučerašnjoj utrci. doduše, jučer nije startala dominantna pobjednica prve dvije ovogodišnje utrke te aktualna svjetska i europska prvakinja Nizozemka Fem Van Empel (Jumbo Visma), ali ova pobjeda i dalje ima veliku težinu. Drugo mjesto pripalo je Lucindi Brand (Baloise Trek Lions) koja je već ranije ovdje osvojila dva prva i jedno drugo mjesto. Treće mjesto zauzela je mlada Britanka Zoe Backstedt.

U ukupnom poretku Alvorado je prešla u vodstvo i sada ima 95 bodova. Drugoplasirana Van Empel ima 80 bodova uz dvije pobjede, a treća je Backstedt s 59 bodova.

Video: CX Dendermonde 2023

https://youtu.be/7Rn0iJ1WPjM?si=lVle_87CGbdnAFI1

Snimka ženske utrke. Tehnički zahtjevnu rundu začinilo je i dosta blata! Ali to je ciklokros, zar ne?

Sve rezultate provjeri na cyclocross24.com.

Brutalni Niel

Dan ranije, u subotu, održana je brutalna blatna utrka serije Superprestige u belgijskom Nielu. Pobijedili su Eli Iserbyt i Ceylin Del Carmen Alvorado. Rezultati su ovdje

Video: CX Niel 2023, seniori i seniorke

Naslovna fotografija: UCI Cyclo-Cross

Pročitaj i
EP CX Pontchâteau Report: Zlato za Van Empel i Vanthourenhouta
Vijesti iz tuđine: Prvo ovogodišnje slavlje Van Der Haara
Svjetski kup u ciklokrosu startao je u SAD

Prati nas