Keindl sport HR 2023
Bike park Sljeme Human Fish Gravel SloEnduro OglasivaciHR
22. ožujka 2017

U subotu, 1. travnja vozi se XC, a dan kasnije maraton.

 

Najpoznatija MTB utrka u Hrvatskoj, Kamenjak Rocky Trails, održat će se 1. i 2. travnja u Premanturi na Kamenjaku. Bit će to 21. izdanje ove biciklističke poslastice koja svake godine privlači u Medulin najbolje europske vozače.

 

XCO i XCM

Utrka je podijeljena na dva dijela pa se tako u subotu, 1.travnja, vozi međunarodna kružna utrka XCO (MTB olimpijski cross country), a dan kasnije XCM utrka (MTB maraton). Kako doznajemo od organizatora, na subotnjem krosu očekuje se oko 350 natjecatelja, dok ih na nedjeljni maraton stiže 450. Riječ je o utrci koja će otvoriti MTB sezonu u Hrvatskoj.

 

„Ovo je ipak najjača utrka u Hrvatskoj. Očekujemo jaku konkurenciju i sjajna dva dana. U Premanturu stiže nacionalni prvak Italije, dolazi cijela reprezentacija Grčke, Češki prvaci, svjetski prvak u maratonu Tiago Ferreira i mnogi drugi“, izjavio je Mario Pustijanac, predsjednik medulinske Adrenalina koja iz godine u godinu sve bolje organizira utrku. Kako kaže Pustijanac, XCO se vozi na kružnoj stazi dugačkoj 3,1 kilometar. Natjecatelji će voziti sedam krugova. Nedjeljni maraton dugačak je 63 kilometra, tri kruga po 21. 

 

TV prijenos

Kao i prošle godine, osiguran je live streaming utrke na web stranici www.istralive.com, dok će snimku utrke prenositi Sportska televizija, TV Istra i Riječka televizija.

 

Natjecatelji će imati priliku još jednom proći kroz zaštićene krajolike Kamenjaka koji je National Geographic svrstao u Top 10 destinacija na Mediteranu. Riječ je o jedinstvenim stazama koje se nalaze na dohvat mora, dok ugodna istarska klima jamči sjajne uvjete za boravak i pripremu za predstojeću sezonu.

Na fotografiji je prošlogodišnji pobjednik Mirko Tabacchi. Fotografija je uzeta s facebook profila Kamenjak Rocky Trails

Keindl sport HR 2023
Bike park Sljeme Human Fish Gravel SloEnduro OglasivaciHR
Prati nas